Walk of Wisdom

26 maart 24 km, droog met veel zon 13 graden

Dag 1 Nijmegen Groesbeek

We gaan op pad voor de Walk of Wisdom. Wat heerlijk om op pad te gaan. Volgende week donderdag hopen we in Nijmegen aan te komen.

Onze dag begon al goed. We werden welkom geheten in de Stevenskerk door vrijwilliger. Speciaal voor ons werd de kerk geopend en werden we ingeschreven als vertrekkende pelgrim. Een mooi moment. Het kenmerk van de Walk of Wisdom op onze rugzakken.

Daar gaan we dan….We zijn: Marijke, Bertine, Eliena en Marion.

De Walk of Wisdom is een 136 km lange route, ook een weg naar binnen, zoals Damiaan Messing in het boekje schrijft. Een vorm van een vogel rondom Nijmegen.

Heuvels, bossen, rivieren, oude cultuurlandschappen rondom Nijmegen.

De Stevenskerk in Nijmegen is het begin en het eindpunt van de Walk of Wisdom rondom Nijmegen. De Middeleeuwse kerk is gebouwd op een heuvel en geldt als een van de meest indrukwekkende monumenten van de stad.

De route is gemarkeerd met onderstaand symbool “pelgrim”

Als eerste gaan we door de Ooijpolder. Een prachtige polder met binnenmeertjes. De witte wolken samen met de blauwe lucht geven voor ons echt de voorjaar sfeer. Bij deze brug gaan we de Ooijpolder in.

Een van die mooie meertjes is de Bizonbaai. De Walk of Wisdom loopt er helemaal omheen. Vanaf Oortjes restaurant loop ik de dames tegemoet. Zo ben ik er toch bij. De bagage wordt vervoerd en ik loop een stukje om wandelconditie op te bouwen.

Langs de kant zien de paarse dovenetel en witte bosviooltjes. Een lust voor het oog

Bij het restaurant Oortjes hekken hebben we even pauze. Dat doet zo goed om even te rusten met een heerlijke kopje soep.

Voorbij Persingen ga je een water over. “Het Meer”. Hard werken bij het handpontje. Eliena en Marion konden het zo goed dat Marijke en Bertine het aan hen overlieten.😉

Aan de overkant van het water ga je bij Ubbergen de heuvels in. Niet zomaar de 7 Heuvelenweg…nee voortdurend stijgen en dalen.

Na de 10 km naar de Duivelsberg was het tijd voor een pauze. Ook restaurant de Duivelsberg was geopend voor “koffie to go” en plaats om te zitten bij de picknick tafels. Een rustig moment. Er zijn enkele wandelaars, het is vooral relaxed. Genieten van het voorjaar en de mooie omgeving.

Het was nog 4 km naar de kruising met de Wylerbaan. Daar werden we opgehaald door de hele aardige mensen van de B&B in Groesbeek. (Burgemeester Otten Hofstraat) Een gastvrijheid waar we helemaal blij van worden.

Op naar dag 2…..

4 reacties op “Walk of Wisdom

  1. Wat heerlijk om deze prachtige tocht te lopen , ga vooral genieten het is de moeite waard dames.
    Vorig jaar heb ik hem samen met Mieke gelopen hele fijne herinneringen aan deze tocht.
    Veel succes en geniet van het onderweg zijn.🌞🥾🍀😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.