Dagwandeling N70

10 maart 2021, 17 km alleen maar stijgen en dalen

Wat een bijzondere dag….een kennismaking met de N70, voor de meesten nieuw. Een zware wandeling door de vele hoogte verschillen en daarmee een prima training om weer eens lekker je spieren te voelen.

N70 vanaf Sint Maartens kliniek in Nijmegen

We hadden bijzonder veel geluk met het weer. Volgens voorspellingen zou het vanaf vandaag regen zijn….steeds werden de voorspellingen beter en ja hoor…de hele dag droog.

Trappen en paadjes omhoog en omlaag. Als je boven bent zie je alweer de volgende heuvel of steile trap liggen. Er is verwondering over zoveel mooi natuurschoon.

Maar ook afzien en voelen dat de conditie de afgelopen maanden heeft ingeleverd. We voelen ons klein in dit landschap.

Intussen ga ik met de auto naar boven. Het restaurant is al open en ze brengen mij op het idee van een rondwandeling, die maar een beetje heuvels heeft en 2 km is. Het gele rondje …

Ook dit rondje is prachtig. Ik kan hier zelfs naar het hoogste punt

Iets later dan verwacht komen de wandelaars ook boven. De route is helemaal gemarkeerd met groene palen. Bij parkeerplaatsen is het even opletten. Er zijn meerdere start plaatsen.

Restaurant de Duivelsberg is geopend. Een kopje koffie, Mariken brood, een kopje soep, een tosti… Ik zie ze stralen, wat een ontspanning. Na de pauze rij ik terug naar het beginpunt en ga ik een half uurtje tegen de richting in. Pauze en weer terug. De dag is zo om.

Het 2e deel na de pauze wordt als nog zwaarder ervaren. Dat wordt vast spierpijn. Een beetje rekken en strekken doet wonderen.

Tot slot….een paar mooie details. Die maken ook mijn dag een beetje mooier.

3 reacties op “Dagwandeling N70

  1. Het was een super mooie wandeling, erg genoten van de bijzondere hoge en lage gedeeltes met trappen en bruggetjes, je waant je in het buitenland. Met het weer hadden we geluk en de medewandelaars waren heel gezellig. In het voorjaar wil ik het graag nog eens overdoen, dan is de natuur nog mooier.
    Het was ook heel geweldig dat Mieke bij de start en de pauze erbij was en dat zij toch enkele kilometers heeft kunnen maken. Je bent een kanjer Mieke!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.