Burg haamstede dag 1

4 dagen wandelen op Schouwen Duiveland vanaf Burgh Haamstede.

20 november, droog, 9 graden, 12 km

Wat een heerlijke dag! We waren om 12 uur hier in Zeeland. Vandaag gaan we naar de duinen van Westen Schouwen. Ook wel de groene duinen genoemd. Deze keer een wandeling van Staatsbosbeheer, de Meeuwen duinen. Een zeer afwisselende wandeling door dennenbossen, strand en duinen.

Meeuwenroute op de kop van Schouwen Duiveland

We waren gestart bij knooppunt 91. Tegen de wijzers van de klok gaan we in Noord westelijke richting. We zijn: Mieke, Ineke, Marianne en Marianne.

We beginnen door een bosgebied met vooral dennen. En met veel hoogteverschillen. Het is er erg rustig op deze vrijdag en we genieten volop. De route uitstekend aangeduid met groene pijlen.

Na een aantal km komen we in meer open gebied. De Groene duinen. We horen de zee al en zijn er ook dichtbij.

Het duin over en daar is die dan de zee… Een thuiskomen voor mij. De zon komt heel even een beetje tevoorschijn. Weidsheid, een enorm breed strand, de golven van de zee, de geur van de zee. Voetsporen in het zand, een schelpje. Een heel mooi gebied hier.

Een gevoel van vrijheid, ontspanning, overspoelt ons. Nog geen paar uur onderweg en het is er al. Het intense genieten. De drukte van de week gaat snel naar de achtergrond. Deze foto laat dat heel mooi zien.

Een km of 3 was het over het strand, daarna gaan we naar het oosten. Landinwaarts door een enorm duinvallei. Ploeteren in het losse zand en steeds omhoog en weer omlaag. Steeds als je denkt, nu zijn we er, is er een volgend duin. Ook hier kijken we onze ogen uit.

Het was een goede keuze om eerst naar het strand te gaan. Toen we in het bosgebied terug kwamen, waren er bijna geen hoogteverschillen meer en liepen we de laatste 4 km in 3 kwartier. Ook nog een mooi stukje bos.

Dat was onze eerste wandeldag. We waren om 13 uur gestart en het voor 17 uur waren we terug bij de auto. Een pittige route, Gesloten tussen half maart en half juli vanwege het broedseizoen. Nog even wat rekken en strekken en morgen kunnen we er weer tegenaan.

8 reacties op “Burg haamstede dag 1

 1. Hey wandel vriendinnen
  Wat is het genieten in de natuur alles loslaten en oog
  hebben voor de natuur
  Veel wandelplezier dan kun je er weer tegenaan
  Lieve wandelgroet Alie Bakker

 2. Prachtige wandeling: terwijl ik dit verslag lees, hoor ik in gedachten de geweldige liedjes van Blof: “Aan de kust” en “Dansen aan zee”. Dank je wel Mieke voor de mooie beschrijving!

 3. Ik had er zo graag bijgeweest! Maar Corona houdt de Belgen in hun land. Maar ik volg jullie verhaal terwijl ik hier aan de Belgische kust en duinen loop. Groetjes,
  Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.