Walk of Wisdom dag 2

6 september, Groesbeek – Milsbeek, 20 km, veel zon, droog 18 graden

Volg je hart……

Op een van de toppen in het bos van het Reichswald (Brandenberg 90 meter) leggen we een steentje neer. Het voelt als verbinding met alle wandelaars van dit pad. Ik legde er een witte steen neer, met een kleine barst…..

Eerst de route

We volgen vandaag de blauwe lijn ongeveer vanaf km 22 tm 40. Van Groesbeek via het Reichswald naar Milsbeek. Eerst vlak langs boerenerven, dan door de km lange paden door het Reichswald met prachtigste bomen lanen.

Wat waren we blij met de service van onze gastheer André om ons 3,5 km terug te brengen op de route. Voor vertrek wilde hij ons ook wel op de foto zetten.

Het is zo een heerlijk wandelweer. Fris, bijna geen wind, het zonnetje schijnt volop en op deze zondagochtend zien we alleen enkele andere pelgrims die dezelfde etappes lopen als wij.

Vlak bij Kranenburg komen we andere wandelaars tegen. Kranenburg ligt het in Duitsland en daar zouden we ook pauze houden. Die wandelaars verwijzen ons naar een conditorei. Je raadt het al….tijd voor koffie met iets lekkers erbij. We genieten volop. In Duitsland heeft iedereen een mondkapje op. Wij passen ons ook aan.

In dit gebied vielen in de 2e wereldoorlog 30.000 parachutisten uit de lucht. “De vallende engelen”. Een herdenkingsbeeld in de vorm van een engel staat op de markt.

Pilgrim strive with whatever it takes to realize tour dreams.

Algauw na Kranenburg komen we in het Reichswald. Zeker 10 km met heel veel hoogteverschillen. De zon komt regelmatig door het bladerdek. We lopen eerst langs de bosranden, met mooie vergezichten.

Op weg naar het hoogste punt, flink klimmen.

Af en toe lijkt het of ik pap in de benen heb. Dat gebeurt mij wel vaker als ik het als vals plat ervaar. Met het aanpassen van mijn passen en snelheid kom ik ook boven.

Na het bos komen we bij eetcafé De Diepen. Dat is zo ongeveer bij ons eindpunt. We drinken er ons etappe drankje en gaan daarna nog 2 km verder naar onze overnachtingsplek in Milsbeek. Tot onze grote verrassing is hier ook Bas, die we ook gisteren troffen.

Het was weer een mooie dag. Wat een prachtige afwisseling, de Walk of Wisdom. Een heel goed alternatief voor een Camino. (Die loopt hier ook)

3 reacties op “Walk of Wisdom dag 2

 1. wat een prachtige route, door het Reichswald. persoonlijk vond ik dat de mooiste maar ook (de pittigste) etappe. goed gedaan weer vandaag.

 2. Wat ziet het er weer goed uit. Geweldige route, eigenlijk een beetje spijt dat ik niet meer ben gegaan.
  Ga hem zeker nog een keer lopen. voor jullie veel succes

 3. Dat is genieten Mieke, zie dat jullie het fijn hebben samen.
  Het is zo mooi onderweg, jammer dat je met elke stap, al het moois weer voorbij loopt.
  Het is heel herkenbaar, prachtig om de WOW te mogen beleven🙏🚶‍♀️
  Blijf genieten😍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.