Walk of Wisdom dag 1

5 september, 28 (!) km, half bewolkt 20 graden Nijmegen – Groesbeek

Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen….

Het heet Walk of Wisdom, wandeling van de wijsheid. Als je aan het eind van de dag moe bent en een wegwijzer ziet: Nijmegen 7 km, vraag ik me af…..hoe wijs ben je dan? Deze route kent vandaag alleen  onverharde paden en is zo mooi! Dus ja wijs is het ook om te kiezen voor zo een mooie route….en niet de kortste.

Het start punt is bij de Stevenskerk van Nijmegen. Je ziet op de plattegrond dat we door de Ooipolder gaan en dan via Beek Ubbergen naar de Duivelsberg. Een dag met heel veel afwisseling. Helaas was de Stevenskerk nog gesloten om 10 uur en we besloten toch alvast te starten.

De Stevenskerk torent boven de stad uit.

Via het Valkhof gaan we naar de Waalkade.

Brug naar de Ooipolder

Deze keer ben ik met Tineke op pad. Zo ga ik de mogelijkheden van de Walk of Wisdom verkennen. Waar kun je slapen en hoe is de route, hoe komt het uit met de afstanden?

We lopen helemaal om de bizonbaai heen. Het kan niet anders dan dat we tussen de koeien doorlopen. Mijn hart gaat dan even wat sneller kloppen. Wat verder weg liggen ze rustig te herkauwen. De bizonbaai is ook een druk recreatie terrein. Vandaag vooral voor wandelaars en ook bij het leuke restaurant Oortjeshekken. Daar kregen we ons eerste ringetje voor het koord dat iedereen krijgt bij het bestellen van het boekje van de Walk of Wisdom.

Door de polder gaan er naar het dorpje Persingen. De route loopt over terreinen van boeren op smalle stukjes land met rechts en links een sloot.

We naderen steeds dichterbij de heuvelrug bij Beek Ubbergen. Voor we er zijn gaan we met een handbediend pontje naar de overkant.

Schipper mag ik overvaren? Jazeker….wel zelf draaien….

Vanaf dat moment geen platte meter meer gelopen. In plaats daarvan klimmen en dalen over bospaden met af en toe schittterende uitzichten. We voelen ons rijk dat we hier mogen lopen….

Bij pannenkoek restaurant “de Duivelsberg” was het inmiddels 16 uur en we hadden nog een flink stuk voor de boeg. Wat dacht je van een heerlijke pannenkoek, ik koos voor de “Duiveldberg” pannenkoek met noten rozijnen en rum, terplekke geflambeerd. Heerlijk!

Dat was het hoogste punt en langzaam dalen we af naar meer glooiende paden in het bos

Tot en met 24 km volgen we de route en gaan daarna via de Wylerbaan naar Groesbeek. 4 km langs een drukke weg, die ook nog eens vals plat steeg. Wat waren we blij met de gastvrije ontvangst met een kopje thee. Een adres van “vrienden van de fiets” aan de Burgemeester Ottenhofstraat. Moe en voldaan van deze eerste prachtige dag.

1 reactie op “Walk of Wisdom dag 1

  1. wat een prachtig verhaal en mooie plaatjes vandaag. zelf heb ik al een paar etappes van de Walk of wisdom gelopen. lijkt mij heerlijk om de tocht helemaal te kunnen uitlopen. helaas door het werk lukt dat niet. maar ga jullie op de voet volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.