Dagwandeling Posbank

2 september, 16 km, zonnig 23 graden

De NS wandeling Veluwe zoom is een pareltje. Start bij NS station in Dieren, en naar station Velp. Zeker in deze periode als de heide nog zo mooi in bloei staat. Let op de route is herzien….

De bosrijke route voert je dwars door het Nationaal Park Veluwezoom. Dit bestaat uit een groot aantal landgoederen dat door Natuurmonumenten is aangekocht. Eerst loop je door de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Op dit gedeelte van de route moet je flink klimmen en dalen. Vervolgens ontdek je de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg.

Alleen een paar straten door en dan ben je al uit de bebouwde kom en ga je direct de natuur in.

Al klimmend door een prachtige beukenlaan gaan we naar de Carolinaberg. Hier komen 14 bospaden bijeen. Een voorbeeld van landschapsinrichting van de 17e eeuw. Enkele jaren geleden zijn de lanen van het landgoed “Hof te Dieren” zoveel mogelijk hersteld.

We blijven klimmen naar de Prins Willemberg. Eerst door bosmassief Hagenau, later de Onzalige Bossen.

Het is zo genieten, het weer, de omgeving en het prettige gezelschap. Boven bij de Posbank is er een prachtig uitzicht over de heide. Vandaag speciaal welkom aan Joke, Tiny en Elly, die vanwege het Corona virus dit jaar niet op pad kunnen in Spanje. Een teleurstelling, dat wel. Ook realiteit dat het even niet zo veilig voelt. Ook speciaal welkom aan Iet, die voor het eerst meewandelt. Natuurlijk ook altijd welkom voor degenen die eerder mee zijn geweest, zoals Bernadette, Gerard, Monica, Janny

Op de heide van de Posbank is het steeds flink klimmen en dalen. Het is er druk, zo dicht bij het restaurant, en dat terwijl het in de ochtend nog zo rustig was. De heide is prachtig paars.

Na het heide gebied blijft het stijgen en dalen. Het is heel mooi

Niet ver van de eindbestemming is er een plotseling een steile daling. We helpen elkaar om dit moeilijke deel te overbruggen. Wandelstokken worden uitgeleend on het iets makkelijker te maken.

Nog even een kleine pauze langs een klein watertje.

Hier vandaan is het misschien nog 2 km. Met het passeren van een vijver, waar de lucht zo mooi in weerspiegeld wordt, komen we in Velp aan.

We kijken terug op een fantastische dag. Tot een volgende keer……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.