Dagwandeling Verwennende Vennen

14 augustus, 20 km, lucht bewolkt 28 graden

Verwennende Vennen, heet deze route van vandaag, een route van “De Mooiste Routes”

Je ziet direct waarom die zo heet. Met allerlei lussen komen we langs vele vennen. We startten de route vanaf Groot Speijk, in de bossen met een zeer groot terras.

Een dag van bospaadjes en vennen, de ene nog mooier dan de andere. Zo in de schaduw is het heel goed te doen. Een graad of 6 minder warm dan de vorige dagen en je raakt er een beetje aan gewend. Zo dachten ook de medewandelaars van vandaag.

Tineke en Johanna, die ik ken van de Mozarabe. Anja die de Camino Francais zou starten in september, Lydia die de Via de la Plata zou starten, Annemiek die de Camino Portugues zou starten, Elly, die volgend jaar de Camino Portugues gaat starten en dan ook Gerard en Nynke. Wat hebben we een heerlijke dag gehad.

De heide staat nu prachtig in bloei. Een lust voor het oog. We komen bijna niemand tegen.

Wel is het druk bij de terrassen. We komen na 10 km bij Boshuis Venkraai. Het terras is wat groter gemaakt, de stoelen staan verder uit elkaar en van tevoren moet je een briefje invullen met mijn naam en telefoonnummer. Het is wat het is en we genieten toch van onze welverdiende pauze.

Wees lief voor elkaar… Dat is een goed advies, wat we graag opvolgen.

Nynke en Elly nemen het route lezen van me over. Dank je wel! Prima lezers en route vinders en zo had ik ook gelegenheid net iedereen te praten.

De verbinding maken, wat ik zo graag doe. Natuurlijk ook praten over mijn besluit alle wandelingen in Spanje en Portugal van het najaar, vanwege de toegenomen Corona besmettingen, af te zeggen. De teleurstelling is te voelen en tegelijkertijd te ervaren dat het een begrijpelijk besluit is. Komende weken ga ik starten met ideeën uitwerken voor nieuwe meerdaagse wandelingen in Nederland. Vandaag eerst “wandelen om stil te staan” . In het ritme van onze passen komen en je gedachten even stilzetten. Dat gaat vanzelf met deze mooie natuur aan het water.

Na al die mooie vennen komen we rond 16.15 uur aan bij het beginpunt. Het Groot Speijk. Tijd voor ons etappe drankje. Tot een volgende keer.

5 reacties op “Dagwandeling Verwennende Vennen

 1. Wat heb ik genoten vandaag Mieke Johanna fijn om weer een dag met jullie te wandelen en herinneringen te delen🥰 maar natuurlijk ook voor mij nieuwe wandelaars bedankt voor de fijne gesprekken tot een volgende wandeling met Mieke.

 2. Mooi verslag Mieke. Jammer en zeer begrijpelijk dat je de camino’s hebt moeten annuleren. Ik was graag voor jou en met de mede-wandelaars op,stap gegaan.
  Die tijd komt wel weer. Voor nu heb je wijs besloten.
  Speciale groet aan Tineke, Anja en Lydia.

  Lieve groet en buen camino,

  Irene

 3. Wandelaars wat een mooie wandeldag zo te lezen en ook de foto’s prachtig .
  Mieke een moeilijk besluit voor jou om voorlopig dit jaar niet op stap te gaan .
  Volgend jaar ? De tijd zal het leren .
  Groet Jopie.

 4. Mieke, wat een prachtige foto”s weer, met hele mooie details .
  Ondanks geen camino dit jaar, weet jij , ook ons mee te laten genieten van prachtige wandelingen.
  Dank je wel, erg blij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.