Dagwandeling op vrijdag

5 juni, 19 km Meijerijse landgoederen, vooral regen 12 graden

Route Meijerijse landgoederen vanaf Boxtel van de Mooiste routes

Voor het eerst sinds half maart gaan we weer op pad. Spannend voor mij, spannend voor de medewandelaars. Gaat het lukken met voldoende afstand houden, hoe gaat het bij de ontvangst en ook, hoe voel ik me erbij.

Het is een bijzonder mooie route over diverse landgoederen, zoals Sparrenrijk, Den Eikenhorst, Halse Barrière, Zegenwerp en Venrode van De Mooiste routes.

Al gauw went het, we houden voldoende afstand en doordat Marianne de route leest, kan ik toch even met iedereen weer contact maken. Wandelen verbindt en ik merk dat ik er volop van geniet. Wat fijn om de mensen te ontmoeten die komend najaar of volgend jaar mee op pad gaan. En ook speciaal welkom aan belangstellenden die gewoon een dagje meewillen. Altijd welkom

Tijdens de regen ontstaat er een kleine mistlaag op het water.

Voor het eerst sinds weken is er regen en hebben we gelegenheid om de regenkleding weer eens te testen. We kregen zelfs onweer en hebben toen maar even onder de bomen geschuild.

De rododendrons staan nog net in bloei. De regen geeft grote kringen op het water. Het ruikt heerlijk en het stof is weer van de bomen. Het heeft ook wel wat, regen in een bos.

Even is het droog als we bij de vennen van Sint Michielsgestel naar de waterlelies kijken. Het is er prachtig!
De route is vooral onverhard, alleen een stukje over het fietspad van Sint Michielsgestel naar Boxtel.
Het laatste landgoed is Venrode, ontstaan rond 1900 door stuifzand te bebossen.

Dank je wel voor deze mooie dag en speciaal aan Marianne, die de route heeft gelezen.  Ik heb ervan genoten. Tot een volgende keer. Ga gerust ook eens mee. Kijk voor data op de site https://reizen.inbalansopweg.nl/dagwandelingen/

2 reacties op “Dagwandeling op vrijdag

  1. Ik heb vandaag door weer en wind gelopen. Het was de moeite waard en voor mij een uitdaging.
    Geslaagd. Ook ik kan de vlag uithangen. Dankjewel Mieke en ook alle medewandelaars. Ik loop graag weer eens mee. En voor de twijfelaars zou ik zeggen. Gewoon doen. Ga de uitdaging aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.