Dagwandeling N70

13 juni 2020, Rondwandeling 17 km, 28 graden

Totaal 375 hoogtemeters

De N70 is een route van 17 km is een van de mooie pareltjes op wandelgebied. En….je hebt er een goede conditie voor nodig. De route telt 500 traptreden. Via de site visitnijmegen kun je de route gratis downloaden. Wij starten in Nijmegen bij restaurant tante Koosje en via Ubbergen gaan we naar de Ravensberg, het Keteldal het natuurgebied de Duivelsberg op.

We gaan over de Wylerberg over de Kleverberg, door natuurgebied de grote Motte en komen na vele klimpartijen uit bij pannenkoek restaurant de Duivelsberg. We zijn van harte welkom op het buitenterras. Goed voor een fijne pauze met koffie/thee en Marikenbrood. Een vakantie gevoel, ieder geniet met volle teugen dat het terras weer open is.

Pauze bij restaurant van de Duivelsberg

Via Berg en Dal gaan we de door het Eversbos. Er volgt een stevige afdaling naar de Folosofenbeek. Ook gaan we door het Keteldal en de bossen van Heerlijkheid Beek.

We genieten volop van deze wandeling. Met 10 medewandelaars, die eerder een Camino hebben gelopen en mensen die dit najaar en volgend jaar mee op pad gaan. Van harte welkom allemaal. De sfeer is heel goed, als vanouds. Een echte zomer wandeldag. Fijne gesprekken en ont-moetingen-.

Zo een omgevallen boom is een prima moment om even te rusten. De vele hoogtemeters zijn niet niets. Ondanks de hitte gaat het heel goed.
Vele vergezichten

En dan zijn er nog de Stollenberg en de Boterberg. Geen moment vlak en steeds opnieuw stijgen en dalen. Een hele pittige wandeling. Wat heerlijk om af te sluiten met ons gebruikelijke etappe drankje bij tante Koosje.

Tot een volgende keer, in juni, juli en augustus ook vrijdag wandelingen. Van harte welkom om mee te gaan.

5 reacties op “Dagwandeling N70

 1. de N 70 lopen, is en blijft een prestatie. en wat heerlijk dat jullie toch konden genieten op het terras van restaurant de Duivelsberg. Top.

 2. Het was een fantastische dag met prachtig weer met een fijn gezelschap.
  Het had de nacht ervoor flink geregend dus de natuur zag er fris uit.

  De wandeling ging grotendeels door bosgebied met een paar pittige beklimmingen. Vanaf de hoger gelegen plekken hadden we weidse uitzichten. Dat was al het beklimmen van de vele trappen en klauteren tegen hellingen meer dan waard. En…..wat je omhoog loopt mag je ook weer omlaag:)

  De corona maatregelen konden tijdens de wandeling prima opgevolgd worden. Op smalle paden liepen we achter elkaar en waar het mogelijk was konden we naast elkaar lopen.

  Halverwege de wandeling konden we bij een restaurant eten en drinken om weer krachten verzamelen voor de tweede helft van de wandeling.

  Al met al heeft Mieke de wandeling goed voorbereid. Haar communicatie per mail is vriendelijk en duidelijk. Tijdens de wandeling is Mieke een gezellige gesprekspartner die iedereen aandacht geeft tijdens de wandeling.

  Na 17 mooie kilometers hebben we de wandeling afgesloten op het terras bij tante Koosje met een afsluitend drankje.

  Tot de volgende wandeling!

 3. Ik heb er bijzonder van genoten, en dat klimmen was voor mij toch wel een
  ervaring. In mijn omgeving is het bijna helemaal vlak. Het was ook een prettig
  gezelschap. Mieke, dank je wel.

  Tot een volgende wandeling.

  met vriendelijke groet,
  Michiel

 4. Wat een mooie dag , ik vind de N 70 nog steeds een bijzondere route.Heb de route gelopen voor de 6 e keer in alle jaargetijden .genoten van alle kleuren van die de natuur te bieden heeft . Fijn gezelschap. Dankjewel iedereen .Groetjes Gerard. 🥾🥾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.