Dag 3 Astorga – Rabanal

7 januari, 21 km, -2 – +12 graden

Tja…..een planning is om van af te wijken. Nu bleek dat we niet in Foncebafon kunnen slapen. Alles dicht. Zelfs Monte Irago, die volgens alle overzichten open zou zijn. Thuis had ik rekening houdend met wat open zou zijn een mooi plan gemaakt. Dat ga ik nu maar veranderen en kijk per dag wat mogelijk is. Als ik dan later, dan gepland in Santiago aankom, dat zie ik dan wel weer. Erg leuk tot nu toe is dat er elkaar tegen komen. We spreken af om samen naar een restaurant te gaan, maar ook zomaar spontaan.

Van onze herberg Siervas y Maria gaan we eerst ontbijten. Het wordt om 8.30 uur licht en we zien de kathedraal en het bisschoppelijk paleis van Gaudi.

Ook het kerkje “Ecco Homo” net na Valdeviejas is dicht. Ik ga nog wel even bij de monumentjes kijken. Hier is een gedachtenis steen geplaatst van Lion Spijkers die in mei 2018 in een herberg is overleden. Precies op dat moment krijg ik een berichtje van vrienden, dat ze op een bijzondere plaats in Pertisau aan mijn overleden echtgenoot dachten. Zo worden onze geliefden niet vergeten.

Terug kijkend naar Astorga zijn de torens van de kathedraal nog precies te zien. Het land en de bloemen zijn nog bedekt met bevroren rijp. Het vroege ochtend licht geeft alles een gouden glans.

De zon heeft veel kracht vandaag. De wind is nagenoeg niet te voelen en zo gaat de winterjas toch uit. Het pad loopt vrijwel rechtdoor langs een hele rustige weg.

Het dorpje Santa Catalina de Somoza ligt ruim 9 km van Astorga af. En de bar is open, dus dat komt goed uit. Met vers stokbroodje kan worden ik weer verder.

Ik dacht ook nog even te stoppen in El Ganso bij de Cowboy bar. Deze is ook dicht. Belangrijk in deze periode is altijd wat op voorraad te hebben en ervan uitgaan dat alles dicht is.

De totale stijging is 200 meter vandaag. Vooral het laatste stuk naar Rabanal is nog even zwaar. Blij word ik dan als ik langs de kant van de weg deze mooie tekst zie. Ik zie een bijna dansende pelgrim voor me die lichtvoetig haar passen zet

Net voor Rabanal is een bar open. Daar tref ik Philip en Erick aan. Later komt ook Hemmig erbij. Samen drinken we wat en ik neem ook alvast een menu. Zo heerlijk dat je onverwachts buiten kunt zitten, en je Camino vrienden weer treft.

Samen lopen we naar albergue Pilar. Die zou open zijn. Toch niet….ik heb er een privé kamer geregeld, de anderen zijn bij de albergue municipal die ook open is.

Voor morgen weet ik het nog niet. Ponferada is maar liefs meer dan 30 km. In Molinaseca is niet veel open ( en dat is ook al meer dan 25 km) en de anderen gaan wel naar Ponferada. Ik bekijk het morgen, hoe ik me voel.

7 reacties op “Dag 3 Astorga – Rabanal

 1. Hoi Mieke,
  Mooi dat je nog even langs het monumentje van mijn broer bent geweest.
  Muchos Saludos y un buen Camino

 2. hoi Mieke, wat weer een bewogen mooie dag voor je. voor vandaag lekker uitrusten in je privé kamer. wat je zegt morgen opnieuw bekijken.

 3. Ha Mieke, Al weer 3 dagen onderweg in dit prachtige soms herkenbare landschap. lijkt me heerlijk. Geniet van je verhaal en de foto’s. Wens je succes, sterkte en veel wandelplezier met mooie ontmoetingen.

  Hartelijke groet, Chris

 4. Wat fijn voor je dat je toch nog andere pelgrims treft. Alleen lopen vind ik heerlijk maar ’s avonds een beetje aanspraak is toch wel gezellig. Heerlijk om met je ‘mee te mogen lopen’ Bekende weg.

 5. Hoi Mieke,

  Elke dag nieuwe ervaringen opdoen. Onderzoeken hoe flexibel je bent in lichaam en geest. Sta ik voor een gesloten deur of niet en welke deur gaat dan wel voor mij open. je vind altijd een open deur als je maar goed om je heen kijkt en niet alleen afgaat op het beeld dat je ogen jou voorhouden. Jouw mooie verhalen, gelardeerd met vaak prachtige foto’s, geven de dag een mooie kleur. Ik wens je een goede camino met blijvend mooie herinneringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.