Camino Francais

4 januari Op weg naar Leon

Gelukkig is de mens, die op weg wil gaan, die nog te voet mag gaan”

Vandaag vertrek ik alleen om op de Camino francais van Leon naar Santiago te gaan. Spannend….zijn er voldoende herbergen open? Zal er sneeuw liggen? Is de Camino begaanbaar? Ik heb heel benieuwd. Op deze kaart zie je dat ik start in de provincie Castilla y Leon. Een uitdaging om het nieuwe jaar mee te starten.

In de trein naar Eindhoven had ik al een bijzondere ontmoeting. Maartje van 4 jaar. Ben jij ook oma? Zo aandoenlijk kijkt ze me met grote ogen aan. Trots vertel ik dat ik ook oma ben. Even later aait ze me over mijn wang…. Kadootje van de dag, zomaar.

Ik ga mijn rugzak dragen en dan is het o zo belangrijk om zo weinig mogelijk mee te nemen. Inclusief mijn nieuwe wandelstokken…..8 kg. Daar ben ik best tevreden mee.

Ik vloog met Ryanair van Eindhoven naar Madrid. Ik had een busticket gekocht van 20.00 uur. Mijn vliegtuig kwam om 19.25 uur aan. Ik wist dat het krap zou zijn, maar heb het er toch op gewaagd. Alleen het vliegtuig kwam aan op T1 en de bus vertrekt op T4. Ik ken de weg niet en de luchthaven kent meerdere verdiepingen. Thuis had ik al opgezocht op welke etage ik moest zijn, maar het was veel lastiger dan ik dacht. Om 1 minuut voor acht vond ik dan toch mijn bus. Nu nog tot na middernacht in de bus en morgen ga ik starten.