Dagwandeling

21 december, 18 km, Huis ter Heide

Nog geen half uur rijden en dan alweer een nieuw wandelgebied verkennen. Deze keer een wandeling van de mooisteroutes.nl, Huis ter Heide vanaf Loon op Zand.

Het is een route over merendeels onverharde paden. We wandelen langs vennen, waaronder het Leikeven, door bossen en een klein deel van de Loonde en Drunense duinen.

Vandaag speciaal welkom aan Neeltje, die volgend voorjaar meegaat met de camino Portugues, en Karin en Liesbeth, die zich oriënteren op een Camino.

In januari 2018 zijn flink wat bomen omgewaaid. Natuurmonumenten laat deze bomen liggen, omdat het niet in de recreatie zone ligt. We moeten wat klauteren en zien dat andere wandelaars een pad voor ons hebben voorbereid.

De mooie route heeft enkele banken met teksten. Deze dicht bij het Leikeven.

Vandaag zijn we met een klein groepje: Mieke, Josephine, Tiny, Neeltje, Mia, Karin en Liesbeth (die maakt de foto).

Door het zachte natte weer van de laatste weken zijn er nog/weer paddestoelen te zien. Bij het trapje naar de uitkijktoren over het Leikeven vonden we deze.

Bij het Leikeven kun je over de vlonders lopen. Bij hoog water lijkt het een groot ven.

“Het is hier verrekes schoon ” staat hier. Dat kan ik alleen maar toegeven! Het is ook in dit seizoen erg mooi om te wandelen.

Door de bossen lopen we naar De Moer, waar we pauze hebben bij ’t Stokse.

De Moer uit is even goed opletten. Je loopt er makkelijk voorbij. Het “Annapadje”. Het is voor de Annahoeve aan de rechterkant van de weg. Een pad langs de gelden van een boer en door het bos.

We gaan ook over heidevelden. We kunnen ons voorstellen dat die in augustus mooi paars gekleurd zijn.

Voorjaar? Deze bloem vindt van wel. Als enige op heel de wandeling laat die haar schoonheid zien.

Nog even zoeken om na een drie/vier/of vijfsprong het goede bospad terug te vinden. Maps.me en Google map biedt uitkomst en zo zijn we in 15.20 terug bij het beginpunt.

Tot een volgende keer! Altijd van harte welkom.

1 reactie op “Dagwandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.