4 dagen Limburg 4

12 december, zonnig 5 graden, 17,5 km, Epen- Gulpen

En dat was onze 4e wandeldag. We hoorden van een boer dat deze etappe is uitgeroepen tot mooiste van Nederland. Dat weten we niet. Onze unanieme mening……zeer mooi en ook zwaar. Eerst naar het westen Slenaken. Dan naar het noorden Beutenaken en Euverum. Als laatste naar het oosten met als toetje de Gulpenerberg.

Na de bewolkte dag van gisteren vieren we bijna het leven met een zonnige dag in het prachtige Limburgse landschap. We vertrekken van de Smidse in Epen en gaan in de richting van Eperheide. Erg leuk dat de kroegjes route nu een nieuw overnachtingsadres kent, namelijk de Zwarte Ruiter in Gulpen. De routes zijn vernieuwd en zo komen we in een gebied dat ik niet nog niet ken.

De heuvels zijn hoger en volgen elkaar op. Een stevige wandeling vandaag, die voor al deze wandelaars goed te doen is. Dat kan alleen als je gewend regelmatig 20 km te wandelen. Bij deze dan ook complimenten voor de prima voorbereiding ven conditie.

Op weg naar Slenaken…. Voor vandaag hadden we afgesproken om 1 keer een lange pauze te nemen, omdat we op tijd terug willen zijn. Hier in Slenaken waren we na ongeveer 1,5 uur. We hadden er ongeveer 5 km opzitten. Niet dat we langzaam lopen, maar de stijgingen en dalingen over glibberig terrein, kosten tijd

Vandaag lopen we geruime tijd langs de Gulp. Ook dit riviertje volgt de natuurlijke loop en is kronkelend. Dan lopen we links, dan rechts van de Gulp.

Het mooie lage winterlicht geeft de groene velden extra kleur.

Na 2 uur vinden we toch een plekje in even te rusten en wat te eten. Het is een frisse wind, als je stilzit wordt je toch koud.

Na 13 km hebben we pauze bij gasthof Euverum. We hebben onze Limburgse vlaai verdiend…..

We zien het naambordje van Gulpen staan. Kiezen we vandaag voor een afkorting? Nee hoor, we besluiten de route helemaal af te maken. Er volgt nog een heel zwaar stuk over de Verlorenkostweg, achter een camping langs en dan helemaal naar de top van de Gulpenerberg.

14 % stijging. Het is zo mooi dat er vergeten dat we zoveel klimmen.

De beloning van de dag. We komen bij Maria boven op de Gulpenerberg.

Nog een afdaling en daar ligt Gulpen. We komen boven de Zwarte Ruiter uit, waar we nog even genieten van ons laatste etappe drankje.

We hebben ervan genoten! Samen op weg. Genieten van de momenten en in plaats van vreemden voor elkaar ervaren we warme vriendschap.

Tot een volgende keer!

2 reacties op “4 dagen Limburg 4

  1. Wat een mooie tocht hebben jullie weer volbracht. Chapeau. Het was wederom genieten om met jullie avonturen meeste lezen, door het mooie verslag.

  2. Wat weer een prachtig stukje Limburg Mieke.
    dankjewel weer voor je mooie foto’s en verslagen
    het was weer Top.
    Fijne feestdagen en een goed gezond 2020 met heel veel Camino km.
    dagdag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.