Dag 12 Don Benito – Santa Amalia

11 november, 20 km, bewolkt, 13 graden

Hostal Galicia in Don Benito was gesloten voor het ontbijt. We gaan even terug naar Plaza d’Espagna om daar in een Spaans ontbijt café ons ontbijt te gebruiken. Inmiddels weten we wat we lekker vinden. Tostadas con queso y tomate. (Geroosterd brood met kaas en tomatenpulp) Ik bestel dat en zo is het handig voor de bediening. Voor de deur van het café vinden we een taxi die voor ons bagage naar een volgende plaats brengt. Steeds per dag vinden we een oplossing. Dan gaan we Don Benito uit. Een hele grote stad, het duurt zeker 3 km voor we de stad uit zijn.

Daarna volgt een lang stuk langs een drukke weg. De pijl op het verkeersbord geeft aan dat het echt de goede richting is. Ook dat hoort bij deze Camino, een stuk langs drukke wegen. Over het algemeen zijn het onverharde paden. Nu vandaag ook vrijwel vlak.

Na een spoor krijgen we een pad door de natuur. Hier en daar cactussen met haar vruchten. Heel mooi om te zien.

Medellin ligt tegen die linkse berg aan. Boven op de berg vind je een kasteel.

Medellin heeft een oude brug over de Guardians rivier. De brug van Carlos V. Deze telt 28 poorten.

Na Medellin verandert het landschap. We zien weer meer bergen en er groeit van alles. Hier zelfs koolplant en tussen de stenen. Het lijken dezelfde bladeren als van de koolplanten die je in Galicia zoveel ziet, waar ze Caldo Gallego van maken. ( Een soep met koolbladeren, witte bonen, aardappel en Chorizo) Het lijkt of de stenen inderdaad gebruikt worden om de planten tegen teveel hitte te beschermen.

Na Medellin gaan we op pad naar Santa Amalia. We denken hiervoor de gele lijn, zoals je die op de kaart ziet te moeten volgen. We zien maar geen pijlen. Google maps biedt uitkomst. We nemen een pad zonder pijlen.

Voor het eerst zien we hier herfstkleuren. De bomen kennen we niet. Spitse bladeren. We denken amandelbomen. Zover je kunt kijken. Nu met deze herfsttooi al zo mooi. Hoe zal het zijn met de bloeiende bomen???

Het blijft zoeken of we op de goede weg komen. Tot onze grote verrassing zien we toch een pijl aan het eind van een pad staan. Kennelijk hadden we toch een pad te vroeg genomen. Hehe….gelukkig!

Vlak voor Santa Amalia is de camino omgeleid om ervoor te zorgen dat wij als pelgrims niet langs een grote drukke weg moeten lopen. Via een voetgangersbrug komen we het dorp binnen. We slapen in Hostal Fuenta de la Magdalena. Een zeer mooi hostel waar we weer 2 3-persoonskamers hebben.

Het restaurant, Cindoncha genaamd, is op het plein. We kunnen nog net in de middag op de Spaanse tijd eten. Een menu voor € 9. B.v. Lentillas (linzen) en een soort goulash. Heerlijk! We krijgen een Chipito ter afsluiting. Dat is een zoetige kruidenlikeur. We genieten ervan.

1 reactie op “Dag 12 Don Benito – Santa Amalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.