Dag 11 La Haba – Don Benito

10 november, 17 km, koele wind 13 graden

De etappe van Campanario naar Medelin is 36,5 km. De etappe erna van Medelin naar San Pedro de Merida is ook lang, nl. 29,3. Totaal 66 km. Dat vinden we veel te ver in 2 dagen. Dan even puzzelen wat wel mogelijk is. We kiezen voor 20 naar La Haba, 17 km naar Don Benito, 17 km naar Santa Amalia en 20 km naar San Pedro de Merida. 8 km extra, door een ommetje langs Villanueva de la Serena. Die hebben we vandaag afgerond.

Maar eerst even in de bar ontbijten en van de plaatselijke specialiteiten proeven. “Migas”. Broodkruim met olie geroosterd, samen met paprika en knoflook. En dat voor ontbijt.?

De weg vinden, was niet eenvoudig! Vanaf La Haba staan de gele pijlen alleen maar naar Don Benito aangegeven. Pas nadat we de pijlen een eind hadden gevolgd, lazen we in de beschrijving dat we richting begraafplaats moeten gaan. Eindelijk vinden we weer een pijl in de richting van Villanueva.

Dagelijks is de begroeiing minder. Het is licht glooiend. In de verte zien we de berg van gisteren om Magacela te bereiken.

De zon komt erdoor en de wind is nog niet heel sterk. Met alle jassen en extra vesten aan vinden we het aangenaam. Het land is hier bezaaid met stenen. We vragen ons af….een soort hydrocultuur? Of bescherming tegen de zon? Of als steun voor jonge plantjes. Met grote verbazing zien we de vele stenen.

En af en toe zien we weer de richting aanwijzingen. Deze keer zeer schaars. We moeten regelmatig op maps.me of Google map kijken.

We gaan het centrum van Villanueva in. Helaas zijn alle kerken gesloten. Wel zien we vele nonnen uit het klooster komen op weg naar een kerk.

Het pad vervolgen we naar Don Benito. Geen pijlen te zien. Het blijkt een mooi wandelpad te zijn, die zo naar het centrum gaat.

We zijn om 13 uur in Don Benito. Dat komt goed uit…we hebben trek. We zien op Plaza d’Espagna een Cerveceria. We krijgen advies over de Raciones….bedoeld om samen te delen. 3 porties voor 5 personen. We hebben allemaal kabeljauw uit de oven met groenten en An heeft gekozen voor vlees. Zo veel??? Daar had ze niet op gerekend.

Het was heerlijk!!!!

3 reacties op “Dag 11 La Haba – Don Benito

  1. Wat een mooie foto van het plaatsje Villanueva. Best puzzelen om op de route te blijven. Dat is toch extra concentratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.