Dagwandeling N70 bij Nijmegen

12 oktober, droog 14 graden, 16 km

Vandaag was het een wandeling met alleen maar stijgen en dalen. En dat bij Nijmegen over de Duivelsberg. Zie verderop de informatie van het Gelders Landschap. De route is zo mooi met al die “bergen” waar we overheen gaan. Zoals Boterberg, Sterrenberg en Duivelsberg. Wij starten bij restaurant tante Koosje aan de Berg en Dalse weg. Daarna gaan we direct omhoog de Holleweg naar boven.

Vandaag heten we speciaal welkom Jaap van der Vinne, die volgende week zondag gaat starten met de Camino van Tui naar Santiago en Finistere. Wil, Cees, Gertrude, Marijke en Teunie wil ik heel veel succes wensen. Buen camino! Een week later ga ik op pad met Gert Jan, Ada, Tineke en Elly. We gaan verder op de Mozarabe van Cordoba naar Meride. Ook voor hen alvast buen camino!

Het was weer erg leuk om de medewandelaars van deze zomer en eerder terug te zien. Monique, Mia, Bernadette, Coby, Tiny en Elle. Natuurlijk ook Marijke en Joke, die volgend jaar met ons meegaan. Je bent van harte welkom.

Deze N70 is zwaar te noemen. Prima als training voor een komende Camino. Als je deze route loopt en je bent niet te moe, dan ben je aan Camino toe? . Je kunt ervan uitgaan dat het kan gaan lukken. De wandelaars van vandaag hebben dat ervaren.

De bladeren beginnen voorzichtig te kleuren. De grond is rijk gevuld met de eerste gevallen blaadjes en kastanjes. De stillevens liggen voor het oprapen.

Door de vele regen is het paddestoel tijd. We hebben prachtige exemplaren gezien.

Dat verdient een “etappedrankje” bij tante Koosje. Een hartelijk welkom aan de stamtafel. Het beste van de wandeling vindt ook Jaap. Even samen nagenieten van de wandeling, samen ervaringen uitwisselen en horen dat het weer een heerlijke dag was.

Tot een volgende keer! Van harte welkom.

Onderstaand vind je meer informatie over de N70

Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan als de N70 in het Rijk van Nijmegen. De wandeling kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden, maar ook door haar cultuurhistorische karakter.

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuur- beschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers.

Deze unieke wandeling voert je namelijk over acht ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap.

De totale route is circa 16 kilometer lang. Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars.

2 reacties op “Dagwandeling N70 bij Nijmegen

  1. Wat een prachtige foto’s van verschillende paddenstoelen!
    Geniet erg van verhalen maar hooral van de prachtigefoto’s!

  2. Super Mieke wat weer een grote gezellige groep wandelaars ik zag Elly ook weer !!Leuk Elly succes voor de komende Camino als alles goed gaat dan ik in 2020 ook weer mee heb er heel veel zin!!dagdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.