Dag 4 Pontevedra Caldas de Rei

24 oktober 2019

De zonnige foto boven het blog is van gisteren, voor Arcade.
De route ging vandaag van Pontevedra naar Caldas de Reis. De afstand bedroeg 23 km. Maar dat was niet het belangrijkste om te vermelden. De regen kwam met bakken uit de hemel. Daar was geen poncho of regenjas tegen bestand. Binnen een uur waren wij door en door nat.

De wekker ging vroeg vanmorgen. Om 6.30 uur stonden wij op. Op ons gemak pakten wij onze rugzakken in. Ergens in de stad hadden wij ons gebruikelijke ontbijt van koffie met croissant. In de donker nog liepen wij door de oude binnenstad.

De route vandaag was mooi. Door bos, druivenranken en open velden. Twee van ons liepen voorop. Hen zagen wij pas terug bij onze eindstop. Helemaal goed.
Tijd ook om na te denken over de Camino. Uiteraard is het een fysieke inspanning om meerdere dagen, ja zelfs twee weken, elke dag ongeveer 20 km te moeten lopen. Maar de Camino vraagt ook om geestelijke kracht om de tocht te volbrengen. Je moet openstaan voor de natuur, ook als het regent. Openstaan voor andere mensen, flexibel zijn en de omstandigheden nemen zoals het komt. De Camino maakt je zelf, het is jouw pad.

Vanavond slapen wij in een hostel. Twee kamers hebben wij, eentje voor dames (4 personen) en eentje voor de heren (3 personen). Verschil moet er zijn.
Onze natte kleren? Die zijn in de droger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.