Dag 2 Porrino Redondela

Vanmorgen vroeg om 8.30 uur vertrokken van O Porrino naar Redondela. Toen wij weggingen was het nog donker, koud en nevelig. Pas tegen tienen kwam langzaam de zon te voorschijn van achter de bergen.

Tijd voor een kop koffie bij een café in Mos. Dit is echt een stop waar alle pelgrims even pauzeren. Koffie, een praatje, stempel, en toiletteren zijn de ingrediënten.

Vervolgens verder omhoog. Klimmen naar 235 m. De jas of trui kan uit. Temperatuur is nu 20 C. Indrukwekkend altijd de verhalen bij het monument voor mishandelde vrouwen. Tranen wellen op. Een streep is getrokken, een punt is gezet. Het verleden is wat is geweest.

Lunchen doen wij in de openlucht. Wat smaakt een stokbrood met een paar plakken kaas en tomaat dan heerlijk. Omdat de zon lekker schijnt pauzeren wij wat langer. Geweldig wat kan een eenvoudig leven toch mooi zijn.

Ter afsluiting drinken wij een bier (tje) in een heuse Ierse pub. Voor iedereen iedere dag een welkome stop op de Camino. Het werken is gedaan. Slapen doen wij in een alberque. Wat een luxe is dan een wasmachine en een droger.

Voor nu nog dagboek bij werken, boodschappen doen voor morgen, restaurantje reserveren en uitrusten.
Buen Camino

2 reacties op “Dag 2 Porrino Redondela

  1. Beste Wil, Cees, Jaap, Teunie, Marijke, Gertrude en Sandra
    Ik wens jullie Buen Camino. Wat heerlijk om jullie stappen te volgen.
    “Zelfs een 250 km lange reis begint bij de eerste stap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.