Dagwandeling

21 september, 18 km, 23 graden, zon

Ik hoop er natuurlijk altijd op. Een zonovergoten dag eind september. We hebben weer geboft. De wandeling ging vandaag vanaf het station langs het Paleis Kwartier, naar de Moerputten , Fort Isabella en het Bossche Broek. Gemaakt door “Paadjesmakers”.

Om 9.45 uur verzamelen we bij broodjeszaak Bufkens aan de Leeghwaterlaan. Een gastvrije ontvangst voor een kopje koffie en/of een broodje. We heten vandaag speciaal welkom Marijke en Teunie, die eind oktober met Jaap van Tui naar Finistere gaan. Ook speciaal welkom voor José en Marianne die komend april meegaan met de Camino Portugues.

Deze flatgebouwen lijken op schepen en heten samen Armada.

Langs het ziekenhuis volgen we een pad met utzicht op het Bossche Broek om zo naar de Halve Zolen lijn te gaan. Een oude spoorlijn die was aangelegd voor de schoenindustrie in de Langstraat.

We starten bij het vlonderpad, aangelegd ove de drassige moerassen.

Hier in het gebied van de Moerputten zijn Pimpernel blauwtjes uitgezet, die bij de Rode Pimpernel bloem te vinden zijn.

De ervaringen van camino’s worden uitgewisseld. Zoals hoe de rugzak wordt afgesteld en wat je kunt gebruiken om blaren te voorkomen. Zoveel mensen, zoveel ideeën. Teensokjes, wandelwol, afplakken, etc. De ervaren Camino wandelaars, Ada, GertJan, Toos, Tiny en Marieke delen heel graag hun ervaringen. Fijn dat jullie er zijn!

Dit is de Moerputten brug of te wel de Halve Zolen lijn

We doorkruisen de Gement en komen bij het Drongelens kanaal aan. Daar hebben we onze picknick. Marianne weet dat er horeca us bijgekomen op het terrein van de voormalige Isabelle kazerne. Daar gaan we ook wat drinken.

De fiets/wandelbrug over het spoor maakt de verbinding met het Bossche Broek en de stad Den Bosch.

Om op een wandelpad uit te komen gaan we met een pontje. Gert Jan brengt ons naar de overkant.

Nog een “klein stukje” naar de Sint Jan….

Dat verdient een etappe drankje. Bij het station. Handig voor de mensen die net de trein weer naar huis gaan

1 reactie op “Dagwandeling

  1. Het was een prachtige wandeling, het weer was geweldig.
    Fijn om met mensen te lopen waar je tips van krijgt voor de Caminio, maar ook mooi om verhalen te horen over iemand anders zijn levenservaringen, zo besef je dat het gras niet altijd groener is bij andere.
    Ik heb genoten van de mooie natuur en van de medewandelaars.
    Bedankt Mieke, het is fijn en leerzaam om met jou mee te mogen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.