Dag 10 van Redondela naar Pontevedra

20 graden, één regenbui, 21 km

Toen we wakker werden was het nog droog, inpakken en naar de bakker voor een ontbijt en we kunnen iets voor de lunch meenemen. Wanneer we gaan lopen regent het een beetje. Hoezen om de rugzak, regenjas of rugzakponcho aan en op pad. We komen langs hostel Regina, was leuk geweest voor Regina wanneer we daar geslapen hadden.

Voor we Redondela uit zijn gaat het meer regenen afgewisselt met korte bijna droge perioden. Een stuk verder gaat het steeds meer regenen waardoor alle pelgrims met diverse kleuren regenkleding op pad zijn. Beetje lastig om te zien wie er bij ons hoort.

Ik vind het in de regen een beetje lastig om foto’s te maken voor mijn blog maar ik zie dat Corrie en Regina dat doen net als op andere dagen en laat mijn mobiele vandaag maar in de heuptas. Op onze groepsapp worden alle foto’s met gedeeld zodat we allemaal mee kunnen genieten van de grappen en grollen van Corrie.

Bij een rek waar heel veel schelpen en teksten op staan wil ik toch een foto maken van de anderen en meteen biedt iemand aan om dit te doen zodat ik er ook op sta.

Bij het eerste barretje dat we tegenkomen gaan we koffie drinken en een beetje opdrogen waarna we in de regen verder gaan. Jammer dat we bij de brug na Arcade geen mooi weer hebben.

Na de brug gaat de weg steil omhoog en daarna blijven we best een tijd omhoog lopen. Tussen een lang hek zijn diverse takjes en blaadjes gestoken. Lorita doet dit ook.

Het gaat steeds harder regenen en een stalletje onderweg lopen we in de regen maar voorbij. We merken dat we ondanks de regenkleding steeds natter worden en zien voor ons een paar dames met regencapes en het lijkt of zij helemaal niet nat worden. Even informeren of dat inderdaad zo is voor we vragen of we de kleding mogen lenen. Blijkt dat ook hun kleding nat wordt. Na weer flink wat kilometers gelopen te hebben en de voorste lopers al lang uit het oog verloren te zijn gaan we naar een barretje en ja hoor daar zijn de anderen ook. Ze hadden mij al gebeld maar ik had het niet gehoord.

Na de pauze regent het even iets minder hard. We bezoeken het kleine kapelletje van Santa Martha uit 1617, een van de weinigen die open zijn. Hier kun je een stempel zetten.

We lopen langs een waterstroom over een slingerend pad wat leuker is dan langs de doorgaande weg lopen. Regina heeft liever dat het nu nog even regent en daarna helemaal droog is. Misschien had ze dat nu net niet moeten zeggen, de regen komt weer met bakken naar beneden. Echt genieten lukt zo niet van het mooie pad.

Via een tunneltje langs water komen we in Pontevreda en snel daarna zijn we bij ons hostel, hostel Aloxa, waar we niet de enige zijn met kletsnatte schoenen.

De dames vinden het even wennen met een jongeman onze ‘kamer’ te moeten delen. Ik weet alleen niet voor wie het het meest wennen is, voor de jongeman die geen Nederlands verstaat en met zeven vrouwen die maar kletsen en lachen de ruimte te moeten delen of voor de vrouwen die de ruimte delen met een rustige jongeman.

Er bestaat misschien wel goede regenkleding maar tegen de hoeveelheid van vandaag is schijnbaar niets bestand. Gré en Marian bleven met hun eenvoudige poncho’s nog het droogst. De nieuwe rugzak van Ineke is sowieso niet waterdicht maar met haar spullen in een vuilniszak in de tas en een regenponcho eroverheen bleef alles droog. Gelukkig staan er automaten in het hostel zodat we daar een etappedrankje kunnen drinken. En we kunnen straks iets verderop een pelgrimsmenu eten. Het is eindelijk droog wanneer we gaan eten en het wordt geen pelgrimsmenu maar paella. Zijn we goedkoper uit en nog belangrijker we hebben heerlijk gegeten en gedronken. De wijn wordt ingeschonken door onze beste serveerster en wij kijken kritisch of ze het wel eerlijk verdeeld. Hier nog wat bij en daar nog wijst Marian. Ondanks de regen was het een mooie caminodag en hebben we het leuk met elkaar.

3 reacties op “Dag 10 van Redondela naar Pontevedra

  1. Es giebt kein slechtes wetter es giebt nur slechte kleider? Deze spreuk kregen They en ik te horen toen we in 2010 onderweg waren met de fiets naar Rome na de hele dag in de regen gefietst te hebben?

  2. Wat jammer dat het regent! En ja, echt goede regenkleding bij zoveel regen is er bijna niet. Een paraplu erbij helpt wel. Buen Camino verder

  3. Wat jammer dat jullie de hele route naar Pontevedra in de regen hebben moeten lopen.
    Maar lol en plezier hebben jullie wel. Ik wens jullie allemaal Buen Camino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.