Dagje Santiago

12 september, zonnig 29 graden

Gisteren middag gingen we naar het pelgrimsburo om onze Compostela op te halen. Het was erg druk. Dat lukte diezelfde dag niet meer. Zo mochten we vandaag om 10 uur onze Compostela ophalen.

Wat voelen we ons trots!

In de huiskamer (waar pelgrims door vrijwilligers worden ontvangen) heb ik de Compostela’s uitgedeeld. Een mooi moment. We kregen daar deze mooie tekst mee:

“Vanaf hier zal ik terugkeren naar het gewone leven van alle dag, niet gewoon meer na al wat ik ervaren heb en als rijkdom opgeslagen in de weg die ik zelf ben.”

In de Franciscus kerk is de dagelijkse pelgrimsmis. We waren erg onder de indruk. Een nonnetje zong voor en bezorgde ons kippenvel. Heel de kerk vol met pelgrims uit heel veel landen. Wij werden als groep genoemd. Vertrokken uit Porto o.a. Nederlanders. Dat doet wat als je dat hoort. Dit beeld van de heilige Franciscus staat voor de kerk.

Daarna zijn we even tourist. We gaan naar het park Alameda waar we de 2 Maria’s vinden. De een bescheiden, de ander ondeugend. Beiden in de tijd van Franco op de barricade, daarom droegen ze ook fleurige kleding.

Vanaf dit park is er een fantastisch uitzicht over de kathedraal.

Ook vind je er de grootste eucalyptus boom van Santiago, met een liefdes bankje ervoor.

Bijna zit onze Santiago dag er weer op. Op advies van Selma gaan we naar een gloednieuw restaurant, waar ook vegetarische gerechten te krijgen zijn. A Noiesa in Ria do Franco. Een aanrader.

Als de lampen van de kathedraal aangaan, is er een heel geheimzinnige pelgrim te zien. Onzichtbaar en toch door de lichtval zichtbaar. (Ongeveer naast de winkel van de kathedraal en daar in de hoek) Vol verbazing kijken we ernaar.

De wekker loopt om 4.30 uur af. Gaan we nog even naar de muziek? Cora, Mia en ik willen het nog meemaken. Dagelijks is er deze heerlijke spaanse volksmuziek. Er wordt gedanst, iedereen zingt mee en er is een uitgelaten sfeer.

Dag Santiago…..we hebben er weer van genoten.

3 reacties op “Dagje Santiago

  1. Proficiat!
    Tiny, ik ben onder de indruk dat je weer eens de tocht aangevat hebt, en dan ook nog eens zo schitterend bent aangekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.