Dag 7 Rubiaes – Valenca

29 september, 18 km, bewolkt en wat motregen 18 graden

Bom Caminho zeggen de vriendelijke Portugezen en bom dia. Vandaag de laatste dag in Portugal. Dan is het Buen Camino en buenas dias.

Het is zo leuk hier in Portugal. Iedereen loopt vrijwel dezelfde afstanden. Ongeveer 20 km. We blijven elkaar ontmoeten omdat er niet zoveel mogelijkheden tussen in zijn. Wij lopen tot aan Valenca, nog net in Portugal om het mooie vestiging stadje te bekijken. Met het nieuwe hostel Bulwark is de mogelijkheid om in Valenca te overnachten beter geworden. Velen lopen al naar Spanje vandaag met als eindetappe Tui.

Over een mooi bospad gaan we naar San Bento, de top van vandaag.

De fijne motregen hadden we niet verwacht, volgens de voorspellingen zou het droog blijven. Het is nog steeds een hele aangename wandeltemperatuur van ongeveer 20 graden. Bij een grijze wolkenlucht gaat het landschap bijna ongemerkt over in de kleur van de lucht.

Daar in de verte zien we de heuvels van Spanje liggen.

Onderaan de heuvel staat een lieve mevrouw,. Ze legt rozemarijn tussen de pelgrimspaspoorten. Natuurlijk vraagt ze er en donatie voor.

Een beetje verder zien we een schaapskudde met een herder. Een dame van rond de 70 jaar schatten we, met zo een typische schort aan. Vele vrouwen die op het land werken hebben er ook zo een. In Nederland kunnen we ons bijna niet voorstellen dat je zo op straat zou lopen. Hier is het heel functioneel.

Bij de herberg Quinta Estrada Romana hebben we even pauze. Voor het eerst kost de koffie € 2. Ze hebben gelijk, als je een keer zit blijf je wel wat drinken. Santiago? Nog 135 km. We zitten over de helft nu. Monica gaat vol goede moed verder….

Het wordt duidelijk herfst als we over een smalle weg onze Camino vervolgen.

Valenca is een grote drukke stad. Bij het binnengaan van de vesting is het rustig. De auto’s gaan buiten langs. Of het zou zijn dat ze er moeten zijn. Even snel voor de poort poseren, tot er weer een auto door het stoplicht kan gaan.

Valenca is stervormig aangelegd. Van alle kanten bedoeld om Portugal tegen de Spanjaarden te beschermen. Je kunt je voorstellen dat hier in dat torentje iemand de wacht hield.

Bij hostel Bulwark wacht ons een hartelijk welkom. Rustige muziek, niet heel druk, een kamer voor onszelf….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.