Dag 6 Ponte de Lima – Rubiaes

28 september, 21 km, zonnig 23 graden

We moesten wel even wennen….de sfeer van Casa Fernanda en het pension San Joao. Dan is het verschil zo groot, dat je weer terug verlangt naar de warmte van hun ontvangst. Zo is iedere dag anders en elke dag heeft mooie momenten. Gisteren bij Ponte de Lima was het het voortreffelijke pelgrimsmenu in restaurant Gaia. En ook de brug die zo mooi wordt verlicht. Sprookjesachtig.

Vandaag staat de etappe met de grote hoogte verschillen op ons te wachten. Zal het ons lukken? Toch 400 meter stijgen en is onze conditie inmiddels goed genoeg? Zijn de benen krachtig genoeg? “We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen” Dat geldt voor de meesten van ons en in Nederland kun je niet echt oefenen voor heuvels.

Dichtbij Ponte de Lima gaat het pelgrims pad onder de snelweg, de A 27 door. Zo mooi aangelegd. Je loopt in de natuur en boven je raast het verkeer.

Voor de verrassingen van de dag hoeven we alleen omhoog te kijken. Strak blauwe lucht en in herfstkleuren veranderende druivenstruiken.

We klimmen de eerste 10 km geleidelijk naar 150 meter. Je merkt het wel aan je knieën, vals plat zeg maar. Dan heb je het gevoel dat je niet zo makkelijk loopt.

Bij de bar voor de grote stijging kopen we war voor de lunch en gaan ook nog even pauzeren. We hebben de tijd, het is prachtig weer, waarom zouden we haasten?

Daar bij het kerkje steken we nog even een kaarsje aan. Die kunnen we in het kleine winkeltje kopen.

We voelen ons dankbaar dat we toch zomaar voetje voor voetje boven komen.

Bij Cruz dos Franceses leggen we een steentje neer. Een mooi, intiem moment om samen te delen.

Daarna is de stijging over grote stapstenen en boomwortels. Alsof het een trap is loop ik naar boven. De stenen en boomwortels zijn me tot hulp om de stijging te kunnen doen. Helemaal bovenaan genieten we van onze lunch, van onze vriendschap en van het prachtige uitzicht.

De daling is 200 meter en gaat dicht bij de top ook met grote stapstenen. We boffen omdat het droog is. We denken dat het bij nat weer veel zwaarder is.

Nog 5 km te doen, met mooie vergezichten en vele kerkjes.

Of wegkruisen. Overal zien we de boeren hun druiven oogsten.

Vandaag slapen we in albergue El Ninho. Niet ver van de algemene herberg vandaan. Iets verder is het restaurant Bom Retiro waar we vanavond een hapje gaan eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.