Dag 7 A Guarda – Mougas

3 september, 18 km, heet, 30 graden

Na het eten ging net na 21.00 uur de zon onder. Vanaf ons hostel hadden we uitzicht op zee. De maan kwam al tevoorschijn en de man van het hostel had gezegd dat binnen een half uur de lucht oranje zou zijn. Alie en ik hebben vol verbazing staan te kijken dat het inderdaad oranje werd. Een prachtig schouwspel.

Om 8 uur komt de zon op. De hoge berg Monte Tecla is al net een beetje verlicht. Zo lijkt het niet hoog en ver, maar gisteren hebben we dat anders ervaren.

Direct na het hostel klimmen we de rotsen op over een pad langs de zee. Er is nog een frisse wind.

Al gauw lopen we in de zon. De zon die de rotsen en het water verlicht. De zee en de golven blijven voor mij altijd aantrekkelijk.

Naast het pad zijn enkele bloemen te zien waaronder deze mooie rode.

Het is zo leuk. Bij elke stop zien we de pelgrims die met ons dezelfde etappes doen. Zo ook 6 km na het vertrek. Een soort caravan, waar je ook koffie kunt krijgen. Ik was hier eerder. Het regende heel erg en we waren wat blij dat we even droog konden rusten. Nu was het er een heerlijk zonnetje en op dat moment nog niet heet. Een groot verschil.

In de dorpen ontmoeten we Spanjaarden aan het werk. Hier een trotse man die de grote witte bonen laat zien, die o.a worden gebruikt voor de Caldo Galego. (Soep van koolbladeren, aardappelen en deze bonen)

Of, een eindje verder, iemand druk in de weer met het schoonmaken van de wasplaats.

Het is heel afwisselend vandaag. Een stukje bos, diverse km langs de grote weg met uitzicht op zee en door dorpjes. Zoveel mogelijk loopt de Camino van de grote weg af en heb je fantastisch uitzicht.

In Oia is een klooster te zien. Helaas op momenten dat ik voorbij kwam altijd gesloten. Men had gezegd: bij het toeristen buro kun je de sleutel krijge. Dat blijkt niet zo te zijn.

Daarna was het nog 6,5 km naar onze herberg in Mougas. Albergue Aguncheiro. We kregen de verrassing van de dag. Ik had begrepen met 8 personen in een kamer in de herberg. Wat krijgen we? 2 appartementen met eigen keuken, en sanitair en zelfs een 1 persoonskamer. En dat voor dezelfde prijs. We worden verwend. Of komt dat omdat ik ” Mieke de Hollanda” heet?

Middels is het zo warm dat we graag in de schaduw neerploffen voor ons etappedrankje. We hebben het weer verdiend.

4 reacties op “Dag 7 A Guarda – Mougas

  1. Je bent echt een topper Monique enne je hebt de Monte Tecla toch wel de groeten gedaan van mij? Ik wist niet dat er een berg naar mij vernoemd was. Groet Thecla

  2. Hallo Mia. Wat een prachtige route lopen jullie. Schitterend. Ook wel zwaar met die hitte. Wat een Kanjer ben je. Je loopt te lachen en te stralen. Heel mooi. Mooie Camino momentjes onderweg. In gedachten loop ik met jullie. Ik wil jou Mia, Tiny en alle andere dames nog een hele fijne en mooie Camino wensen. Oh wat een prachtige foto’s weer Mieke. Blijf genieten en verwonderen. Groetjes Roza

  3. Lieve Mieke,

    Dank je wel voor de beeldende vertellingen. Ik heb nog nooit een Camino gelopen, maar krijg op deze manier wel het gevoel mee te lopen. Ik wens jou en alle andere dames een prachtige tocht met veel mooie ontmoetingen.
    Blijf jezelf verwonderingen toestaan en deel ze vooral.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.