Dag 10 Vigo – Redondela

6 september, 18 km, zon, 16-27 graden

We hebben vandaag weer een Camino kadootje mogen ontvangen……

Op weg van Vigo naar Redondela is er volgens dit kaartje helemaal geen horeca. Dus stoppen we nog even extra om brood en croissants te kopen bij de bakker. We kunnen daar ook een stempel krijgen en zo kwam het dat Tiny haar pelgrimspaspoort had laten liggen. En een pelgrimspaspoort is voor elke pelgrim een document met herinneringen en van grote persoonlijk waarde. Er was toch een bar onderweg, nl. Café O Eida Vella, 6 km voor Redondela. Daar komt Tiny erachter dat ze haar pelgrimspaspoort kwijt is. We hebben nog een zakje van de bakker met telnr. Ik bel hen op en de eigenaar van de bar hoorde het gesprek. En wat denk je? Hij gaat het ophalen en komt het naar Redondela brengen. Tiny en wij zijn er reuze blij mee.

Het duurt erg lang voor we Vigo weer uit zijn en ik ben blij met Maps.me en de route van het Genootschap van Santiago. De weg kwijtraken in Vigo is makkelijk en als ik Maps.me gebruik, zie ik hoe de route loopt en waar ik zelf ben. We klimmen omhoog om langs een heuvelrug, ongeveer op gelijke hoogte naar Redondela te lopen. Een prachtig pad met steeds uitzicht op Rio Vigo.

Na 1 uur en 3 kwartier hebben we samen pauze en genieten van een bankje. (En van mijn vuilniszak, die ik als stoeltje gebruik.)

Het pad heet ook Senda de Aqua. Mogelijk vanwege deze waterval bij Rego Fondon.

Iets verder kunst op het pad. Degenen die de kustroute hebben gelopen zullen dit wel herkennen.

Ponte de Rande. Deze brug is steeds te zien. Dichtbij Redondela is dit de A9 in de richting van Valenca.

Voor we bij Redondela zijn, dalen we bijna 100 meter over een steile weg. Mia is al ver voor ons.

We logeren in de mooie herberg A Conserveira. Direct aan het begin van de stad Redondela. Vlak ervoor vinden we een terras in de schaduw voor ons dagelijks etappe drankje. Morgen zitten we 1 dag op de Camino Portugues central. Ben benieuwd of we het er druk vinden……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.