Dag 34 Trabadelo – Linares

11 mei, 20 km, zonnig, 23 graden

Wat een verrassing vandaag. Speciaal voor mijn verjaardag werd ik in de gelegenheid gesteld alleen op pad te gaan. En wat gebeurt er? In mijn ontbijtcafe Casa del Pescador is een mevrouw aanwezig die net als ik ook jarig is. Ze heeft een kaarsje bij zich en we blazen samen het kaarsje uit.

Ik was om 6.30 uur vertrokken, het werd al een beetje licht. Na 1 uur en 15 minuten was ik toe aan mijn ontbijt en heb mezelf getrakteerd op pannenkoekjes.

Het is een licht stijgende weg tm Herreiras.

Vanaf Herreiras kun je ook met paarden naar boven. Deze staan klaar voor vertrek.

De weilanden staan volop in bloei met fluitekruid.

Het kan niet missen. Om te voet naar O Cebreiro te gaan, is dit de goede richting.

Vandaag zijn Ineke en Tea samen op weg en Domitilla en Mirjam. Ze ontmoeten elkaar op het bospad naar La Faba.

Als ik over dit pad loop staat precies de zon op het pad. Ik ontmoet Dennis en die wil wel een foto maken.

In La Faba pauzeer ik bij de albergue. Heinz uit Duitsland is er ook en ik krijg voor mijn verjaardag zomaar een smoothie. Ik word verwend!

Daarna gaat het nog verder stijgen.

Het weer werkt mee vandaag. We hebben weer een strak blauwe lucht en de temperatuur is heerlijk. Nog niet te heet en er waait een frisse wind. Het is erg mooi.

Vanaf hier zijn we in Galicië.

De laatste klim eindigt vlak voor O Cebreiro.

Ik vind in de kerk de volgende tekst.

“Life is the only way you can walk with love and hope. ”

Omdat we in O Cebreiro niet in de kleinere herberg konden slapen, was ik uitgeweken naar Linares. Ik kom daar aan en er blijkt geen restaurant te zijn. De anderen waren O Cebreiro nog niet voorbij en zo besloot ik naar O Cebreiro terug te gaan. Ik word door de taxi van Jacotrans teruggebracht, inclusief de vervoerde rugzakken. Ik hoefde niets te betalen. Precies op dat moment staan de anderen voor de toegang naar de algemene herberg. Daar word ik van harte toegezongen. We zijn weer bij elkaar.

Op zoek naar een slaapplaats. Gelukkig….we konden nog in de Municipal slapen……. Hier kunnen er 104 slapen. Stapelbed tegen elkaar en dan kunnen er op 4 m2 4 slapen. We liggen gelukkig in de hoek.?

5 reacties op “Dag 34 Trabadelo – Linares

  1. Wat heb je toch een mooie levensinvulling gevonden Mieke!! Van ❤️E gefeliciteerd met je verjaardag en dat er nog maar vele mogen volgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.