Dag 33 Pieros – Trabadelo

10 mei, 20 km licht bewolkt 13 – 22 graden

Wat een fijne sfeer in de herberg van Pieros El Serbal y la Luna. Samen met andere pelgrims aan 2 grote tafels en elkaars verhalen delen. Soms is dat meer dan waar kom je vandaan en waar ga je naar toe. Deze speciale avonden zijn pareltjes op ons Camino pad.

Bij ons aan tafel was dat Kim uit Zwitserland, Fokke uit Groningen en Laura uit Korea. Fokke had een bagage kar bij zich. Hij kan niet over alle paden en kiest dan soms de weg.

Een groot deel van de nacht gaf het geregend, waardoor in de vroege ochtend een mistlaag was ontstaan. Dat zijn van die momenten waar ik helemaal stil van word. Direct na de herberg stijgen we om de route door de wijngaarden naar Villafranca del Bierzo te lopen. Als anderen dan vragen hoe was het deze ochtend, dan is dat niet te beschrijven…

ZO was het.

Iedere stap, ieder moment een ander uitzicht. Mirjam en Tea waren er getuige van dat een wolkenband samen aansloot. Ze bekijken hier samen het filmpje.

Na Villafranca is de vraag Camino Duro of Camino francais?

Tea, Ineke en ik kiezen voor de Camino Duro, Domitilla en Mirjam gaan vandaag met zijn 2-en op pad en kiezen voor de gewone variant. De Camino Duro is de groene route die 400 meter stijgt en daalt. De andere route loopt langs Perejo.

De Camino Duro is heel zwaar en zeer mooi! Direct na Villafranca gaat het zeer steil omhoog en kijk je in korte tijd terug naar het dal. We waren even vergeten dat dit echt werken is. Het inmiddels luie zweet komt er weer uit.

Na 4 km lijk je bovenaan te zijn en nemen we pauze in de schaduw van een boom. Hier zijn door pelgrims ook steenmannetjes gemaakt.

Kim loopt dezelfde route. Erg leuk om haar weer te zien.

Het blijft maar stijgen. 9 km lang, soms licht stijgend, soms sterk stijgend. We lopen hoog in de bergen over een prachtig pad.

Bij herberg Pradela hebben we even pauze voor we met de daling beginnen. 4 km en 400 meter terug dalen is erg zwaar voor de knieën.

Intussen hadden Domitilla en Mirjam in Pradela pauze gehad en waren om 14.30 aangekomen in Trabadelo.

Hehe, moe en zeer voldaan komen we bij herberg Crispeta aan, waar we ons weer herenigen met Domitilla en Mirjam. Een prachtige ervaring rijker.

4 reacties op “Dag 33 Pieros – Trabadelo

 1. Wat n mooie caminodag was dat!!!
  Mieke, je foto’s zijn weer magnifiek!
  Ik zou zo direct weer meestappen met jullie.
  Nog veel genieten van die mooie dingen ,he.
  Frieda

 2. Hallo Mieke en caminogangers! Zo grappig om te lezen dat ik jullie een dag voor lig en dat jullie dan overnachten in albergues waar ik die ochtend vertrokken ben! Benieuwd of we elkaar nog ontmoeten! Groet Miriam

 3. Dag Mieke, om zo temidden van wolken en bloemen je zestigste uit te stappen is geweldig!! Misschien ben je nog net niet naar bed: een goed uiteinde was het al en is het nu vast door onze wens…..
  Voor morgen gezond en jarig op!??
  Van HARTE GEFELICITEERD!
  Zonnige dag en een zonnig jaar!
  Ton en Fiet

 4. Dag Mieke,
  Ik hoopte dat ik de eerste zou zijn, maar helaas…!
  Ik wens je van harte een heel gelukkige verjaardag! Geniet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.