Dag 33 van Liñares naar Triacastela

14 mei 2019, 17.6 km, 26 graden, zonnig en droog

Gisteravond is het ons nog gelukt om lang genoeg op te blijven voor de zonsondergang. Yeah! Helaas was het niet zo spectaculair als we hadden gehoopt maar het was toch fijn om zo samen nog even in de tuin te zitten en rustig naar de bergen te kijken.

Vandaag staat er een korte route op het programma naar Triacastela. Omdat we al vroeg wakker zijn en in Liñares niet kunnen ontbijten stappen we al vroeg de deur uit om in het volgende dorp hopelijk wat te eten te vinden. We hebben geluk. In Hospital de la Condesa vinden we een bar die al open is.

We lopen gelijk al weer behoorlijk bergop. Na de etappe van gisteren voelen we onze kuiten al weer lekker branden. Oe… dat valt niet mee. We moeten even opwarmen. Dan trekt dat zo wel weer weg.

Onderweg komen we langs het standbeeld van een bijna wegwaaiende pelgrim en we zien weer mooie vergezichten.

In Pardonelo lopen we langs een klein kerkje, zoals veel vaker op deze Camino is de kerk niet open maar we kunnen de bel wel luiden. Deze kans wordt benut!

Hierna begint de steilste (maar gelukkig korte) klim van vandaag. Auw…

Vlak na de top komen we de favoriete Koreaan van Coby nog tegen. En hoewel ze hem een paar weken geleden vanwege het snurken nog de nek wel om kon draaien wenst ze hem nu toch een Buen Camino.

De komende paar kilometers verlopen mooi glooiend. Soms klimmen we wat en soms dalen we wat.

We komen wat mooie oude dorpjes tegen, krijgen pannenkoeken aangeboden, lopen over paden die worden omringd door oude bomen en we worden verrast door een kudde koeien.

 

Aan het begin van de middag lopen we nog behoorlijk fit Triacastela in. En dat is ook best wel even lekker na de zware etappes van de afgelopen dagen. Morgen gaan we er weer tegenaan! Nog maar 139 kilometer te gaan.

1 reactie op “Dag 33 van Liñares naar Triacastela

  1. Ja meiden soms doen de kuitjes zeer en dan maar hopen dat het snel over is , de laatste loodjes , heel veel succes morgen ….

    Ik vind het heel leuk om jullie te volgen .

    groet Jopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.