Dag 32 van Trabadelo naar Liñares

13 mei 2019, 22 kilometer, 28 graden, erg zonnig.

Vandaag lopen we van Trabadelo naar Liñares. Wat afstand betreft niet zo’n zware etappe maar vanwege de stijging en de hoge temperatuur wordt het een lastige dag vandaag.

Vandaag zijn we allemaal vroeg wakker en als we om zeven uur na het heerlijke ontbijt bij Casa Susi de deur uit lopen is het nog behoorlijk fris. Maar we zijn klaar voor een nieuwe dag.

Maurits en Ria hebben de smaak al snel te pakken en lopen snel uit op de rest. Zijn gaan vandaag weer hun eigen weg.

Wij hebben wat meer tijd nodig om op te warmen. Na een aantal kilometer lopen hebben we het toch wel behoorlijk koud en we proberen een koffiebarretje te vinden dat open is. Helaas dat is nog niet zo makkelijk.

Na een tijdje vinden we een barretje dat gerund wordt door een aardige Braziliaanse man. Eigenlijk was hij nog niet open maar voor ons doet hij graag wat moeite. Yes! Dat is fijn! Na afloop gaan we nog met hem op de foto.

Na deze koffie vinden we twee honderd meter verder weer een bakkertje met lekkere koffie. En hoewel we net hebben gepauzeerd doen we gewoon nog een rondje! Lekker koffie met taart. Waarom ook niet.

Hierna lopen we door Ruitelan en Herrerias en zetten we al snel de eerste stappen bergop.

Er komen nog wat stoere mannen voorbij op de fiets. Met wat aanmoedigingen van Coby trappen ze stevig door.

Langzaam wennen we aan de heuvels.

Daarna wordt het echt menens! Poe dat valt niet mee zeg!

In La Faba komen er nog een stel koeien en een ezel voorbij.

Daarna ga ik even gedag zeggen in het hostel waar ik vorig jaar gewerkt heb en de rest loopt alvast door richting O’Cebreiro.

De route wordt er niet perse makkelijker op. Vooral ook omdat het vandaag erg warm is en er deze kilometers weinig schaduw is.

Gelukkig wordt O’Cebreiro uiteindelijk gehaald. Net zoals de paarden waarmee sommige mensen naar boven gaan, moeten we echt even bijkomen.

Tijd om even bij te tanken. Even wat eten en een drankje voordat de laatste paar kilometers richting Liñares worden ingezet.

Het uitzicht bij de herberg in Liñares is fantastisch! We maken het plan om te proberen de zonsondergang straks te bekijken. Dat betekent dat we onze bedtijd van 20.30 uur niet gaan halen en we heeeel lang op moeten blijven vandaag. Hopelijk gaat het ons lukken!

1 reactie op “Dag 32 van Trabadelo naar Liñares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.