Dag 21 van Terradillos de los Templarios naar Calzadilla de los Hermanillos

2 mei 2019, 26.7 km, 20 graden (‘s ochtends wel behoorlijk koud), droog en zonnig.

Vanochtend vroeg stapten we de herberg uit tegelijkertijd met een grote groep van 30 Spanjaarden. O jee, dat gaat een gezellige etappe worden.

Gelukkig verdwenen zij al gauw uit het zicht en met de zon in onze rug liepen we verder zo goed als alleen door de velden. We passeerden Moratinos en dronken wat in San Nicolas de Real Camino.

Deze kat ging ons voor op de Camino. Zijn voetafdrukken zijn vereeuwigd in het beton.

Op weg naar Sahagún passeren we ‘Virgen del Puente’.

We komen ook een paar mooie spreuken tegen waar we weer even bij stil staan.

Als we Sahagún in lopen worden we verwelkomd door deze pelgrim. Hij neemt zijn taak erg serieus.

In Sahagún stoppen we voor een broodje en koffie. Daarna halen we bij de kerk Señora la Peregrina ons ‘diploma’ voor de halve Camino. We zijn officieel halverwege de route! Ongelofelijk hoe ver wel al gelopen hebben. En we zijn er nog lang niet klaar mee!

In de kerk worden we verrast door de schoonheid van de kerk en door de moderne kunst die daar tentoongesteld wordt. Mooi!

In het centrum van Sahagún pinnen we nog even op het mooie marktpleintje en daarna beginnen we aan de ongeveer 14 kilometer naar Calzadilla de los Hermanillos.

In Calzada del Coto stoppen we nog even kort voor een drankje en dan stappen we de lange weg op in de brandende zon richting Calzadilla. De omgeving is droog, leeg en wijds. We voelen ons net een stel cowboys in een woestijn.

Uiteindelijk bereiken we Calzadilla de los Hermanillos waar we terecht komen in een heerlijk luxe herberg. Schoon, gewone bedden, echte handdoeken en een heerlijke douche. Wat een verwennerij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.