Dag 22 Terradillos de los Templarios – Calzadilla de los Hermanillos

29 april, 27 km, heel veel zon 22 graden

We zijn halfweg! Dat is alvast een felicitatie waard. Proficiat Chris, Tea, Frieda en Domitilla. Goed gedaan. Net voor Sahagun staan deze beelden en erbij staat dat dit wordt gezien als Centro Geografico.

Hiervoor hadden we nog een stuk te doen van 13 km. De zon komt het boven de horizon als we de velden doorkruisen van Terradillos naar Moratinos.

De regen van de afgelopen week hebben de boeren aan het werk gezet. De velden zijn omgeploegd om daarna zaai klaar te worden. De lage zon laat de schaduwen van ons 5-en goed zien. We voelen ons verbonden als groep en gaan er weer voor deze dag.

Bij Marotinos staan bodega’s. Opslagplaatsen voor wijn. Er staan borden voor dat hier echt geen “Hobbits” wonen. Maar wat zie ik dan ervoor staan????

Nog een klein stukje daarna staan de beelden dat we op de Camino Halfweg zijn. We voelen ons trots en blij. Deze mijlpaal is gehaald. Dit beeld toont de kracht die we voelen. Ja natuurlijk zijn er Camino pijnen, zoals blaren, enkels, scheenbenen en krampen. Ik zeg ook altijd “geen Camino zonder pijn”. De kracht zit hem vooral in de mentale kracht om door te gaan en niet te snel op te geven.

Deze keer gaan we ook een Certificaat ophalen. Dit kun je krijgen bij Iglesia Senora la Perigrinos. Als je het centrum bijna uit bent is het aan de linkerkant.(niet aan de route). Voor ieder wordt de naam ingevuld.

Ook in Sahagun zijn de ooievaars te vinden op kerktorens.

We gaan over de Via Romana. Vanaf Calzadas del Corso toch nog 8,4 km over een licht glooiende veldweg. Hier zien we een leguaan. ? Dat denken we. Hij is ongeveer 25-30 cm lang.

De 8 km lange weg is mooi. Rode aarde, wat heuvels en een paar schapenwolken. Wat vallen die laatste km me zwaar!

Om 16.15 zijn we er. Albergue Via Trajana in Calzadilla de los Hermanillos.We nemen eerst wat te drinken voor we inschrijven en gaan douchen. Daar knap je al een eind van op.

1 reactie op “Dag 22 Terradillos de los Templarios – Calzadilla de los Hermanillos

  1. Lieve Chris en……lieve meiden,

    Wat een heerlijk gevoel moet dat zijn om weer een mijlpaal te bereiken:), jullie hebben er hard voor gewerkt. Vandaag toch heel wat kilometers gelopen en dat onder een strak blauwe hemel en de zon in je rug. Veel bewondering voor jullie!
    Mieke hoorde van Chris dat je beetje een ziek bent. Van harte beterschap en hoop dat je morgen fit genoeg bent om weer kilometers te maken.
    Een fijne wandeling en veel liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.