Dag 21 Carrion de los Condes – Terradillos de los Templarios

28 april, 27 km, zonnig 20 graden“Het mag zoals het kan”

Het mag zoals het kan, is vandaag de titel van het blog. Dat is heel toepasselijk vandaag. Tea gaat vandaag graag alleen op pad. Domitilla is na de blessure opnieuw gestart en doet vandaag samen met Frieda 10 km. Ieder op zijn manier, zo goed mogelijk je eigen Camino gevoel volgen. Het klopt ook met de Meseta. Die helpt met de weg naar binnen.

Gisteren had ik een pelgrimsmis met speciale zegen verwacht. Dat was niet het geval. Die pelgrimsmissen starten pas op 1 mei. Jammer.De zon was nog niet zo lang op toen we Carrion uitliepen. Deze beelden staan op de plaats waar je het dorp uitloopt.De route van vandaag is 18 km rechtdoor tot aan Calzadilla de la Cueza. Wel zijn hier en daar wat bomen aangeplant.Vandaag voor het eerst is er een mobiele bar bijgekomen. Dat is sneu voor de 2e! Je denkt dat de eerste de enige is en daar nemen we dan ook pauze.Tea is er ook geweest en heeft voor ons een briefje achter gelaten. Erg leuk om te ontvangen.?We lopen iedere dag met een zelfde groep pelgrims en met de koffie stop zijn er ook altijd weer nieuwe gezichten. Zoals Ivla uit Zweden. Er is hier weer een soort virus. We horen dat er verschillende pelgrims een paar dagen niet kunnen lopen omdat ze buikloop hebben. Gelukkig hebben wij dat niet.Dagelijks horen en zien we de leeuwerik. Ik vind dat zo mooi om te horen en wordt er helemaal blij van. Deze keer bleef hij heel dichtbij gewoon zitten.Een eindje verder is een groep Spanjaarden slakken aan het zoeken. Emmers vol. Ik vroeg het en die zijn voor consumptie bedoeld.Het duurt heel lang voor we Calzadilla zien liggen. Na een kleine heuvel zijn we er.De pelgrims in de zon nemen het er even van. Sommigen vinden het ver genoeg en blijven daar. Wij gaan nog wat verder.Het landschap verandert wat. Aan beide zijden van het pad zijn glooiende heuvels te zien.We nemen de groene route naar de herberg. Vanaf Ledigos is het goed opletten. De groene route staat niet goed aangegeven. Dit komt omdat er een nieuwe herberg is bijgekomen aan het begin van het dorp. Wij gaan liever naar albergue Jacques de Molay. Deze ligt aan het einde van het dorp.Daar zijn we weer met 5. Ieder heeft zijn Camino dag op zijn manier beleefd ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.