Dag 19 Castrojeriz – Boadilla del Camino

26 april, 20 km, half bewolkt 10 gradenWat een verschil met gisteren. Vandaag was het een droge dag en een schitterende omgeving met als hoogtepunt de klim na Castrojeriz. Maar eerst natuurlijk goed ontbijten bij de prima herberg Rosalia. We hadden er gisteren een heerlijk maal met “Fideos” en veel groenten. Gezellig met andere pelgrims aan een tafel.Daar in de verte naar het westen toe ligt de heuvel. De stijging is maar liefs 12% en dat 1 km lang. Wij kunnen dit! Inmiddels gewend aan forse stijgingen.Zie je daar die weg schuin omhoog gaan naar linksboven? Dat is de grote klim.Chris is een hele goede klimmer en voelt precies hoe snel hij kan gaan.Terugkijkend zien je de 1 km lange weg, met op de achtergrond Castrojeriz.Als je dan boven komt en terug kijkt hoe je gestegen bent, voel je je trots en dankbaar dat je dit kunt.Ook Frieda komt op haar eigen tempo gemakkelijk boven.De daling is dan 18%. Vooral voor fietsers lijkt me dat gevaarlijk. Met naar beneden lopen valt het mee. Desnoods doe je het met kleine pasjes of zigzaggend.Wat voor ons ligt is de Meseta ten top. Zo mooi!!! Velden vol graslanden en korenvelden. Door de zon en schaduw verschillend belicht.Na dit schitterende deel van de Camino gaan we even bij het kerkje San Nicolas binnen. Hier kunnen een klein groepje pelgrims slapen. Het raam laat door de binnenkomende zon een Jacobus zien.Ook mag ik hier de grote bel luiden. Dat maakt een grote indruk op me. De bel klinkt geruime tijd en dat voel ikNa Itero de la Vega ziet de omgeving er heel anders uit.Eerst vlak later glooiend. De schapenwolken vullen het landschap.We hebben besloten tot aan Boadilla te stappen. We wijken af van de etappe planning van John Brierley. 5 km voor Fromista, zodat we morgen 25 km naar Carrion de los Condes gaan.Op het terras van albergue El Jardin is het goed vertoeven met Mari, Helene en Heraldo.

4 reacties op “Dag 19 Castrojeriz – Boadilla del Camino

 1. Wat heerlijk voor jullie dat het wéér weer meevalt ! Die Castro-klim en -afdaling (vorige week zelf gedaan) zou geen makkelijke geweest zijn in de modder !
  Ik kan jullie een leuk bezoekje aanraden in Fromista: alb La Luz de Fromista wordt sinds kort uitgebaat door Friese Anita+Spaanse echtgenoot.
  Daarnaast nòg een aanrader voor logies voofbij Leòn: in Villares de Orbigo (4 km voorbij Hospital de O., baat Christine (Vlaamse) nog tot mei ’20 één van de gezelligste albergues vd camino uit !!! (Zie albergue villares de orbigo op FB).
  Stàp ze !

 2. Lieve broer en dames.
  Wat hebben jullie mooie wandelingen gemaakt en mooie kerken gezien vooral de kathedraal vond ik heel mooi.
  Jammer van het weer maar jullie zijn echte doordouwers heel knap.
  En zo te zien hebben jullie het heel gezellig met elkaar wat ook bijzonders is.
  Fijn dat we jullie zo kunnen volgen met de mooie foto’s Van Mieke erbij.
  Lieve Broer en dames nog heel veel wandelplezier de komende dagen.

  Liefs je zus

 3. Mieke c.s. Ik kan me deze klim. Of herinneren van 2 jaar geleden. Pittig maar heel mooi. Veel succes nog, groet Annie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.