Dag 16 van Burgos naar Hornillos del Camino

27 april 2019, 21 km, 16 graden, zonnig

Vandaag lopen we na het ontbijt Burgos uit en we komen al snel tussen de weilanden terecht. Wat een rust gelijk. En wat fluiten de vogeltjes mooi! En de zon schijnt ook al uitbundig. Wat een contrast met de afgelopen dagen! Dit belooft een mooie dag te worden.

In Tardajos stoppen we voor een uitgebreide rustpauze. We hebben toch al weer bijna 11 kilometer gelopen.

Ruim twee kilometer verderop, als we het dorp Rabe de las Calzadas uit zijn gelopen vinden we een kleine ‘ermita’. Een klein kerkje waar we verwelkomd worden door twee zusters en het Ave Maria. We krijgen allemaal een medaillon omgehangen en we krijgen allemaal, stuk voor stuk, een zegen mee voor onszelf en onze familie. Wat zijn we ontroerd! We nemen plaats op de banken in de kerk en voelen nog even na. Stil en met onze eigen gedachten gaan we uiteindelijk weer verder op pad. Even later delen we hoe dankbaar we zijn dat we dit hebben mogen mee maken. Wat een liefdevolle ontmoeting en wat een bijzonder moment.

De rest van de route is prachtig! Wijdse vlaktes, mooie vergezichten en een uitgestrekt wandelpad voor ons. Snel vinden we ons ritme en lopen ontspannen richting Hornillos de Camino.

Wat een heerlijke dag was dit! We genieten allemaal nog na in de tuin van herberg El Alfar en we verheugen ons alvast op de paella van vanavond. En op morgen, weer een nieuwe wandeldag!

5 reacties op “Dag 16 van Burgos naar Hornillos del Camino

  1. Wat fijn dat het zo goed gaat. Een mooi moment als je de medaillon ontvangt. Buen Camino, geniet van al deze mooie momenten
    Mieke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.