Dag 6 Antequera – Villanueva de Algaidas

13 maart, 24 km, licht bewolkt, 10-24 graden

We hadden een Camino engeltje vandaag. Toen we gisteren bij het appartement kwamen was er niemand. We probeerden te bellen…geen reactie. Contact met booking…ook geen reactie. We waren aan het wachten en plotseling kwam er iemand naar buiten en wees ons waar de mevrouw van het appartement woonde. Deze ochtend vergat iemand haar wandelstokken en doordat we het adres kenden, konden we daar aankloppen. Wat fijn, de wandelstokken nog terug gekregen.

Omdat de afstand groot was en er een plaats was waar we konden pauzeren, gingen we om 7.15 uur de deur uit. Op naar Cartaojal. 10 km vals plat, dat merk je.

Antequera in vroeg ochtendlicht.

1174 km naar Santiago. Gaan we liften???? We hebben de intentie er lopend aan de te komen.

Waar Antequera om bekend staat is de rotspartij, die als je het beeld draait, lijkt op een indianen hoofd, zelfs met ademsappel. Een beetje fantasie erbij en je ziet het.

Het is bijna een rechte weg naar Cartaojal

Daar is Cartaojal. Wat smaakt die koffie na 2,5 uur lopen. Precies hier is de sluier bewolking weg en we genieten van de zon.

Daarna komt er een flinke stijging door de olijfgaarden. We ruiken zelfs de olijven.

Om 15 uur zijn we in Villanueva de Algaidas. Hier slapen we in Hostal Chovi. Deze keer voor 2 nachten, omdat in Encines Reales geen slaapplaats is. Ook dat is mooi, we worden door de eigenaar van het hostel opgehaald en weer weggebracht.

3 reacties op “Dag 6 Antequera – Villanueva de Algaidas

  1. ik zie inderdaad het indianen hoofd met adamsappel. wat een uniek plaatje. en wat hebben jullie weer een stevige tocht achter de rug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.