4 dagen Zuid Limburg

Dag 1, 10 december, Epen Slenaken, 13,8 km, overwegend droog

Vlnr Elly, Ada, Ellen, Gert-Jan, Tineke, Monique, Lia, Irene, Maurits, Toos

Het is altijd mooi om in de heuvels van Zuid Limburg te lopen. En zeker als we het dan treffen met bijna droog weer. We waren vandaag om 12 uur in Epen, zodat we precies tijd genoeg hadden voor een rondwandeling naar het zuiden, tot aan Slenaken van 13,9 km. Een uitstekende beschrijving van de wandeling van de site van www.wandelgidszuidlimburg.com.

De meeste paden zijn onverhard en lopen door de weilanden. Over bruggetjes, met “stekelkes” gaan we naar het zuiden toe.

De paden zijn gemarkeerd met kleuren en volgens de beschrijving hebben we geel, groene en rode routes. Prima aan elkaar gekoppeld door de beschrijving.

Er stond bij een afgeknakte boom, die over het pad ligt (08-2016) loop nog 25 meter verder. Ik dacht dat het deze boom zou kunnen zijn. Een eind verder zie je de boom die ze bedoelen. Inmiddels afgezaagd en het pad vrij gemaakt.

In Slenaken zijn we van harte welkom bij restaurant de Zeven Heerlijkheid. Zoals het hoort vegen we de schoenen….die is wel heel klein voor Gert-Jan

Precies als we daar zitten, komt het er met bakken regen uit. Later is het weer droog en zien we de zon ondergaan. Het is 16.30 uur. Dan is het nog 1/2 uur lopen voor we terug bij de Smidse zijn.

Het was een mooie 1e dag!

3 reacties op “4 dagen Zuid Limburg

  1. Wat leuk deze boodschap onderweg. En ja we hoeven niet al te ver weg om onze benen aan het werk te zetten. ik wens jullie wel wat beter weer als hier in het noord-westen! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.