Dag 9 Viana – Navarette

10 oktober, 22 km, zwaar bewolkt, droog 17 graden

We kunnen merken dat we weer verder in oktober zijn. Het is pas tegen 8 uur licht en als we na het ontbijt door het centrum van Viana gaan, is het nog een beetje donker.

Er volgt een licht glooiend pad naar Logrono.

Daarna komen we snel in de omgeving van Logrono. Een hele grote stad met veel verkeer. Voor de pelgrims hebben ze de route zo aangelegd dat we tussen 2 grote wegen in een pad hebben aangelegd, waar het lijkt dat we recht de stad in lopen. De tekens op de paal bij Logrono zijn onderstaande. Een soort pelgrim in een rokje. Die voert ons de stad door.

Vlak voor de stad staat Maria. Daar krijgen we een stempel. Ze geeft ons ook wijsheden mee….”gezondheid, dat is het belangrijkste. En daarnaast net voldoende om van rond te komen” Dat zet ons pelgrims wel aan het denken. We vinden Maria erg lief en bewonderen ook haar mooie roze sloffen.

We nemen even de tijd in de kathedraal rond te kijken.

En ook in de Santiago kerk. Daar zien we glas in lood met het zwaard van Santiago. De apostel Santiago ging prediken en het zwaard was symbolisch, voor het kwaad uit de wereld.

Toen we terugkeken op de route, zagen we deze man geschilderd met allemaal stempels van de Camino onderweg. Speciale graffiti???

In ganzenpas de stad uit……

Wat is het dan heerlijk om weer terug in de natuur te zijn…een route naar Alto Grajera, die eerst langs een meer loopt.

Voor de laatste 6 km hebben we er even pauze.

Na de top zien we Navarette al van ver liggen. Een dorpje tegen de heuvel geplakt. Ook hier zat er nog een venijnige klimmetje naar de kerk. Achter deze kerk ligt onze herberg El Cantare. Hier hebben we een 5 persoonskamer met losse bedden. Wat een heerlijke Pelgrimsluxe..

Nog 576 km te gaan….Hè, we hebben er ongemerkt 200 km op zitten. We zijn er heel tevreden over. Komen in de flow van eten, drinken, rusten, slapen. Het mooie van de flow is, dat je alleen denkt aan het nu. De stappen die we allemaal zetten, tijdens het wandelen en ideeën over de stappen die we mogelijk na de Camino gaan zetten…

5 reacties op “Dag 9 Viana – Navarette

  1. Een feest om daar te lopen lijkt mij, prachtig! Ook leuk dat we mee mogen genieten van jullie ervaringen.

  2. Weer prachtige foto’s die laten zien hoe goed jullie het doen en de mooie natuur
    Mijn gedachten zijn toch weleens daar was anders bij geweest
    Volgend jaar we geven niet op
    Ik geniet zo met jullie mee en blij dat het zo goed gaat
    Liefs Fsnny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.