Dag 24 San Martin del Camino – Astorga

25 oktober, 25 km, zonnig 6-21 graden

Verwondering en harmonie

We kregen om 7.30 uur ontbijt en gingen de deur uit toen het net licht begon te worden. En wat voor een licht. Aan de ene kant de volle maan, aan de andere kant een wolkenband die zo mooi werd belicht door de opkomende zon. Geweldig. Voor mij was het totale verwondering over deze schoonheid van de natuur. Voor Johanna voelde het als harmonie. Een met de natuur, in harmonie met haarzelf.

Zo was langs de weg lopen, op weg naar Hospital de Horbigo niet vervelend. Het geluid van de grote weg was geen probleem. Dat is een mooie gewaarwording. Als iets vervelend is en je aandacht gaat naar iets moois, kun je het andere vergeten. Het pad was versierd met herfstbladeren.

De lange brug bij Hospital de Orbigo. Het is al snel warm. Gisteren konden de winterjassen pas rond 11 uur uit, nu liepen we om 10 uur al in korte mouwen. De lucht is zo blauw en dat al dagen lang. We genieten enorm van dit mooie weer.

Bij Hospital de Orbigo kun je kiezen uit de route langs de weg naar Astorga of langs het dorp Villares de Orbigo en daarna een schitterend natuurgebied. Het is 1,5 km langer, maar wij gaan de langere variant doen. Heel erg mooi. Rode aarde, licht heuvelachtig en ook meer pelgrims die deze variant kiezen.

Onderweg hebben pelgrims een monument gemaakt.

Een prachtig stenen beeld staat erbij.

De route door deze natuur duurt 6,6 km. Hier en daar is een stukje bos aangeplant, dat fantastische herfstkleuren geeft.

We kijken de ogen uit en de km vliegen voorbij. Tot we bij een kruis in de verte Astorga zien liggen. Dan lijkt het of we er bijna zijn. Daar is het nog 5 km. En dat is toch nog minstens 1 uur.

Zoals altijd vallen die om een beetje tegen. Het venijn zit in de staart…..

Ja, je ziet het goed. We zijn eerst sterk gedaald om het laatste stukje om in Astorga te komen weer te klimmen.

Astorga is bekend door de schitterende kathedraal en het bisschoppelijk paleis van Gaudi.

Het bisschoppelijk paleis is een bezoekje waard. De schitterende ruimten zijn vooral met zonlicht de moeite waard om te bekijken.

2 reacties op “Dag 24 San Martin del Camino – Astorga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.