Dag 23 Leon – San Martin del Camino

24 oktober, 26 km, zeer zonnig 3-25 graden

Dilemma …..

Leon-Astorga is 50 km en is dan ook in 2 dagen te bereiken als je niet kiest voor de alternatieve route over Villar de Mazarife. De alternatieve route is het 54 km en dat is voor mij ver in 2 dagen. We kiezen ervoor om de route volgens de oorspronkelijke Camino francais te gaan via Villadonga.

Deze pelgrim laat het gebeuren. Hij ziet wel wat er langs komt. Vandaag waren wij dat, toen we in het donker langs het Parador liepen.

We lopen de hele dag langs de drukke N120, maar ik heb deze route nog nooit gelopen en daarom dachten we, we proberen het. Ik ken de route over Villar de Mazarife. Een heel mooi natuurpad over de rode aarde. Stilte. Vergezichten……Zelf heb ik hinder van het geluid van de weg. Wat mooi dat ik van Johanna en Annet hoor dat zij de herrie van de weg gewoon buiten zich konden laten en binnen laten komen dat ze zich zo krachtig voelen, veel meer kunnen dan ze ooit hadden gedacht. Ik denk aan het lied van Acda en de Munick….”Vandaag ben ik gaan lopen”

Deze pelgrims lijken er helemaal klaar mee. De schoenen over elektriciteitsdraden heen geslingerd. Zo tegen die strak blauwe zuivere lucht …Ach ook dit is mooi.

We gaan onder veel snelwegen door. Zo zien we dat ze ook in moeilijke, donkere paden, gewoon doorgaan. Chapeau!

Het begint vandaag ook meer glooiend te worden. De paden zijn wat verdiept, zodat de auto’s uit het zicht zijn.

We slapen in Albergue Casa Verde in San Martin del Camino. Een uiterst vriendelijke dame, dat wel. De slaapzaal is met 4 stapelbedden krap! Zodadelijk maakt ze voor ons een vegetarisch maal met couscous, roergebakken groenten en salada mixta. Ik ben heel benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.