Dag 1 Saint Jean – Orrison

2 oktober, half bewolkt later zon, 12 graden 8 km

Dat is een kort dagje, zul je denken. Nou dat klopt wel, maar met een stijging van meer dan 600 meter niet voor de poes. Vooral de laatste 2,5 km was erg zwaar. 350 meter stijgen in 2,5 km betekent meer dan 10%. De enkele auto’s die er waren reden in de eerste of 2e versnelling naar boven.

Een klein voorproefje voor morgen. Dan stijgen we nog eens 650 meter en dan de daling van 500 meter. Wat ik denk is dat als je deze 2 dagen hebt gehad, dat je de rest van deze Camino wel aan kunt. Dus voor wie nog onzeker is, dat gaat ons vast lukken.

Tekst van de dag: Begin je dag met een positieve instelling en maak er iets prachtigs van. Geef je mooiste glimlach en je zult meer glimlachen zien. Dat hebben we ervaren bij Jozef van de herberg Beilari. Het voelt als familie en hij zegt ons gedag met een stralende glimlach en een knuffel. Een plekje om te onthouden.

Voor ons vertrek lopen we nog even de Citadel op. Een nog hoger plekje in Saint Jean.

We gaan op pad. Tot onze verrassing is de kerk al open. Het is er warm en we steken een kaarsje aan. Mijn kaarsje is voor herstel van Maria en Fanny die beiden graag hadden meegegaan, maar beiden geopereerd moesten worden. Ook voor Ineke die precies vandaag is geopereerd en voor mijn moeder van 88, die gisteren een staaroperatie heeft ondergaan. Ieder zijn eigen intenties.

De Napoleon route is open en dat betekent dat we een fantastischwn we stekee stijging gaan maken. We voelen ons klein en een met de natuur. We worden er stil van en lopen ieder het eigen tempo omhoog.

De natuur is overweldigend.

We komen al vroeg aan in Orrison. Het is 13.30 uur en we hebben het echt op het gemak gedaan. Ieder ervaart “kleine pasjes en zo langzaam dat je uren door kunt lopen…”

De eerste dag zit erop. Ons etappedrankje is verdiend.

12 reacties op “Dag 1 Saint Jean – Orrison

  1. Prachtige woorden en foto’s en ook voor deze groep een fantastische uitdaging. Zo blijven we jong en mooi van binnen. Goede Camino en behoudende camino weer thuis straks…, Maar nog niet he? (;-)
    Ook ik ga een knie prothese aan de komende maanden. Ik heb mijn Camino moeten afzeggen ook.
    Dus veel tijd om te lezen bij de revalidatie.
    Liefs en sterkte voor ieder en camino-geluk?
    Ruth

  2. Dit is een lange reis, maar wat is het weer fijn om foto’s te zien en verslagen te lezen van deze mooie camino route!!Heel veel succes allemaal groetjes Tine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.