Camino Francais

1 oktober; op weg naar Saint Jean Pied de Port

De grote uitdaging van 800 km, 6 weken onderweg. De route begint in het uiterste zuidwesten van Frankrijk, Saint Jean Pied de Port. We gaan in 2 dagen over de Pyreneeën en komen dan in noord oost Spanje aan. Na ongeveer 800 km hebben we heel noord Spanje doorkruist. We verwachten rond 10 november aan te komen.

Op Schiphol ontmoetten we elkaar.

Van links naar rechts: Johanna, Conny, Kristel, Annet, Jellie en ik.

We gaan vandaag van Schiphol via London naar Biarritz. We werden op Schiphol getest op stress…De stroom valt uit. We zijn nog niet door de douane. Er kan niemand meer door. We staan zeker een half uur stil. Kunnen we het vliegtuig nog halen? Ik vraag het even na en krijg het antwoord. “De vliegtuigen wachten.” Net op tijd komen we in het vliegtuig aan. Pff, dat geeft toch even stress

En wat is dan mooier als je precies op dat moment een tekst krijg van Johanna:

“Relax en wees jezelf. Durf erop te vertrouwen dat mensen je waarderen om wie je nu bent”. Kortom; we proberen relaxed te blijven.

In London stappen we over en wachten op een vlucht van Ryanair naar Biarritz. Dat was van het weekend nog even spannend, want ik had pas zondag de instapkaarten. Ik had geboekt via Kiwi en ik kreeg alleen een computer aan de lijn. —-geduld—-. In de loop van zondag waren de instapkaarten er. Deze week nog heb ik bagage bijgeboekt. Ryanair heeft strikte maten van de handbagage (55-40-20 cm) en de meeste van onze rugzakken zijn net iets groter.

Keurig op tijd geland en de bagage is er direct. De taxi van Express Bourricot staat al te wachten. Een taxi busje die 8 personen mee kan nemen.

We overnachten vandaag in de herberg Beilari. Wat een warme ontvangst. Op ons bed staan de namen. We maken kennis met de andere pelgrims, die hier zijn door middel van een spel. Ze komen uit Australië, US, Engeland, Germany, Denemarken, Frankrijk, Mexico etc.

Ik wens jullie een mooie Camino toe. Als kado voor jezelf of op een kruispunt van je leven. Als rustpunt van het dagelijkse leven om eens nieuwe stappen te gaan zetten.

“Yesterday is history, tomorrow is a mistery, today is a gift ………that is why it is called “present”. Dit kado voor jezelf is de eerste stap.

We gaan onze stappen zetten.


8 reacties op “Camino Francais

 1. Vandaag 1 oktober al het nodige ervaren. Stress bij stroomuitval en eerder de instapkaarten. Alles goedgekomen. Zelfs een paar grote glimlachen. Een goede sfeer. De groep en Kris zijn klaar voor de start die ongetwijfeld goed 3n mooi zal zijn.
  We gaan het volgen, van dag tot dag.
  Pap en mam.

 2. Wat een leuk begin van het reisverhaal. Ik ben er klaar voor om jullie te volgen, succes en plezier, dikke knuffel voor Johanna

 3. Dames ik wens jullie een hele mooie Camino-ervaring, 6 weken op pad… wow. Geniet ervan en ik ga jullie zeker volgen door de mooie verslagen van Mieke. Buen Camino!!!

 4. Nou, dat is een duidelijke boodschap aan het begin: vertragen, de komende weken!
  Beilari… het wordt weer een feest van herkenning de komende weken.
  Bon camino voor jullie allemaal en Ultreia!

 5. Allemaal heel veel succes en plezier toegewenst. Zo te zien een gezellige groep om samen 6 weken mee door te brengen die veel lol zal maken !

 6. Go Jellie Go!
  En aan alle andere Pelgrims van deze fantastische reis: geniet!
  Mijn persoonlijke motto is altijd: je kunt alleen spijt hebben van de reizen die je niet hebt gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.