Dag 6 Melide – Arzua

7 september, 15 km 15-26 graden

Het lijkt een vlakke etappe, maar het tegendeel is waar. Na Boente komen er 4 flinke heuvels naar Arzua en dat merken we goed. En zeker als je de etappe vanaf Palas de Rei in 1 keer loopt, zul je merken dat vooral het laatste stuk als zwaar ervaren wordt.

Het was vandaag een dag met keuze mogelijkheden. Niet ver van Melide is een stenen brug, die bij veel regen onder water staat. Er is hier niet veel regen gevallen, zodat we deze weg konden kiezen. Bij hoog water is een alternatief mogelijk. Voor zover nodig helpen we elkaar over deze brug.

In de bossen is een kraampje met frambozen en noten. De frambozen struiken staan achter het kraampje en zijn erg vers. Wat kiezen we? Voor mij zo een bakje frambozen. Wat heerlijk dat we er de tijd voor nemen.

In Boente gaan we even het Santiago kerkje in. Santiago staat in deze kerk gewoon in het midden. We krijgen er een stempel en een prentje van Jacobus. Bij het passeren van een kerkje, heb je altijd de keuze….wel/niet naar binnen gaan.

Het is een erg mooie etappe. Het is vandaag weer een stralend blauwe lucht en hebben mooie uitzichten.

Ook een eindje verder hadden we een keuze. De route rechtdoor of “Complario”? Hier kiezen we Complario en vinden zo een pad dat niet langs de weg loopt.

Op deze etappe zien we veel eucalyptus bomen. De vruchten, bladeren en de stammen ruiken heerlijk.

Muziek onderweg. Het maakt de stappen die er zetten aangenaam. Gewoon even wachten en luisteren. We hebben geen haast en kiezen ervoor om alles wat we tegenkomen te kunnen ontvangen.

Vlak voor Ribadiso hebben we pauze. Een mooie plek in de schaduw, met uitzicht over het dal. Wat willen we nog meer.

Ribadiso: we zoeken de gedenksteen van Liam Spijkers, op 11 mei 2018 tijdens zijn Camino overleden. We vinden de steen bij km paal 41.214. Helaas heeft hij de laatste km naar Santiago niet kunnen afronden. Wij leggen er een steentje bij en staan er even bij stil.

Het kadootje van de dag. Ik zei tegen deze mevrouw: wat een mooie paprika en spontaan kregen Toos en ik er een. Dankbaar nemen we die aan.

Vandaag slapen we in Albergue The Way aan het eind van Arzua. Mooie kamers met 1 persoonsbedden. Wat een luxe. We zijn er erg blij mee. “Echte pelgrims” als je geniet van een 1 persoonsbed. Het zijn de kleine dingen die het doen in een pelgrims leven….

4 reacties op “Dag 6 Melide – Arzua

 1. He,Mieke wat maak je weer een mooie belevenis van die wandeltocht.
  Ik kijk er elke dag naar uit om je reportage te lezen!
  Met een tikkeltje jaloezie,want ik heb mijn geplande camino van 3 tot 15 sept moeten annuleren wegens breuk(je) in voet.
  Misschien kan ik toch nog later in ’t najaar ?!?
  Buen camino

 2. Wat is dit toch een mooie Camino route, heel herkenbaar, in gedachten loop ik met jullie mee. Buen Camino dames, geniet van deze mooie weg naar Santiago.
  Foto’s zijn prachtig Mieke?

 3. Wat is dit toch mooi om deze camino te volgen ,vorig jaar heb ik deze camino gelopen met mijn zus allemaal herkenning Mieke en dat is zo gaaf .
  Pelgrims wens jullie nog hele mooie stappen naar Santiago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.