Dag 5 Palmas de Reis – Melide

6 september, 15 km, half bewolkt, 22 graden

Op zoek naar Jacobus….

Zo onderweg zien we veel beeltenissen van Jacobus. Met mantel om, schelp, een stok en een kalebas. Zie hieronder een paar foto’s van vandaag. Deze eerste vind ik heel erg mooi!

Wat wordt eigenlijk bedoelt met “Jacobus helpt?” Dat zit in de kleine dingen. Onverwachte hulp onderweg, ontmoetingen, als je de weg kwijt bent, of zomaar een deur open en iemand die je uitnodigt om binnen te komen. Elkaar helpen, of zomaar die ene pelgrim begroeten, die het zo nodig heeft. We ervaren het….

En dat ook op dit deel van de Camino francais. Een nieuwe bar O Fogar do Camino te bij de algemene herberg Casanova. Zeer vriendelijk helpen ze om een restantje Santiago taart in te pakken. Ze doen er echt hun best om de pelgrims een welkom gevoel te geven.

Het is licht glooiend van Palas de Rei naar Melide. Nergens vlak, naar ook niet heel veel hoogteverschillen.

Na Palas de Rei wordt ons de weg gewezen door dit mooie beeld.

Langs het stijgende bospad staan diverse Horreo’s.

De zon komt meer te voorschijn en tovert met het licht. Met dank aan deze pelgrims in het oranje, die deze foto extra mooi maken.

We vervolgen onze weg meest over bospaden. Het is een heerlijke wandeltemperatuur!

Over de brug bij Furelos.

Als je Melide binnenkomt is er meteen op de hoek van de hoofdstraat een pulpo restaurant. Deze eigenaar laat de pulpo met trots zien, die net uit het kokende water wordt gehaald. Wij gaan het niet eten. Maar als je het niet kent is het hier de plaats om te proberen.

We overnachten in herberg Cruceiro, met ervoor een café voor ons dagelijkse etappe drankje.

Melide zelf heeft een mooi oud centrum. Ook de moeite waard om even te gaan kijken.

3 reacties op “Dag 5 Palmas de Reis – Melide

  1. Mooie reis en terug heel mooi verslag. Deze tocht zou heel goed voor mij passen. Heb sedert januari nieuwe knieprothese en zo tussen de 15-20 km zou ik perfect aankunnen. Dames nog veel plezier. Kijk al uit naar volgend verslag!

  2. Hallo Toos,
    Fijn om jou via deze site weer opnieuw onderweg te zien. Heb mooie herinneringen aan vorig jaar september toen we samen op pad waren vanuit Porto naar Santiago. Ik wens jou in het bijzonder een hele mooie reis. Trijntje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.