Camino Ingles dag 1 Ferrol – Neda

1 augustus, 19 km zonnig 25 graden

Dat maakt de Camino Ingles zo mooi. 112 km en alle mooie landschappen van Galicië bijeen. Vanaf ons Hostel Magallanes naar het beginpunt is het ruim 4 km. Doen we die of snijden we een stuk af. Nee, die km doen we erbij. De etappe is 15,5 km naar Neda, wij kunnen dat. En dat voor de eerste dag….

Deze paal vinden we vlak bij de VVV,het beginpunt van deze Camino. En….vanaf vandaag is de VVV open vanaf 9 uur om de pelgrims op weg te helpen. In het centrum wordt het niet zo goed aangegeven. Met pijlen, en schelpen, die zowel op de grond als op de muur staan. Is er alleen een schelp dan kies je de richting met de open kant. Is er ook een gele pijl, dan kies je de pijl. We gaan op pad.

Het pad is vaak speciaal aangelegd naast een drukke weg of net van een industrie gebied vandaan. Met uitzicht op zee en ook muurtjes om even te rusten.

Het is hier erg groen en de anijsplant bloeit. Als je die eens goed wilt ruiken, dan kun je er een topje afbreken. Een heerlijke geur komt je tegemoet.

Het klooster S.Martin de Xubia, met de wegwijzer.

Is het nog ver? Ik schat 3 km. Dan nemen we nog even pauze. Het blijkt 1600 meter, dat valt mee. Ik probeer niet meer te zeggen:we zijn er bijna”. Dat klinkt als binnen 5 minuten. En als ik zeg 1600 meter, dan schat ik 20 minuten. Dat gaat ons nog lukken…..

Nu nog 100 km te doen op deze Camino.

Dit eerste etappedrankje is verdiend.

Als we bij het pension Maragoto zijn, blijkt de bagage van Joke, Riet en Patricia er nog niet te zijn. Ik heb gebeld en ze zeggen “esta tarde”. Deze middag, in Spanje duurt dat tot 20.00 uur….ik hoop het, want ook zij willen schone kleren aantrekken.

1 reactie op “Camino Ingles dag 1 Ferrol – Neda

  1. Lieve allemaal, wat was ik er graag bij geweest (met bagage dan wel). Helaas kiest het leven op dit moment een andere Camino voor mij. Thuis bij mijn familie. Heel belangrijk, dat kan ik maar 1x doen. De Camino Ingles ligt er nog lang, dus mijn beurt komt nog wel.
    Ik ga jullie volgen op jullie tocht!
    Buen Camino. Liefs, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.