Camino Ingles…..bagage kwijt

31 juli op weg naar Ferrol.

De Camino Ingles is al eeuwen de start van de pelgrims uit Groot Brittannië, die met de boot aankwamen. Sinds de 12e eeuw wordt de route al door pelgrims gebruikt. We gaan daarna naar het zuiden, op de afbeelding de kathedraal van Santiago. Dit deel is 110 km. We vervolgen de route verder naar zee, de blauwe lijn, die naar het noordwesten gaat.

Al vroeg gaan we naar het vliegveld. Toch proberen om 3 uur van tevoren op Schiphol te zijn. We vliegen met Air Europe. Een voor mij onbekende maatschappij. Ik had even niet goed opgelet en alleen de instapkaart van de 1e vlucht geprint. We stappen over in Madrid en hebben er dus 2 nodig. Gelukkig maken ze het op de luchthaven in orde. ?

We dat zijn: Patricia, Marieke en Gerdy Riet, Joke en ik. Helaas kan Esther door familie omstandigheden niet mee. Klaar voor vertrek.

Het vliegtuig naar Madrid was te laat vertrokken en het vliegtuig naar Coruna stond op ons te wachten. Komen we in Coruna aan…..geen bagage. Patricia, Joke en Riet zijn zonder hun bagage. Dat is balen. Hopelijk komt die vanavond nog of morgen als we in Neda zijn. We waren niet de enigen. Alle bagage van Amsterdam was niet in Coruna aangekomen. We staan op onze beurt te wachten bij het loket.

Buiten zou de taxi staan te wachten. Geen taxi. De staking is op de luchthaven en zo gaan we nu met de bus naar het centrum en hopen daar een taxi te kunnen pakken. Ik neem contact op met de taxi via de mail Radiotaxi is dat in Coruna. Vraag of er voor ons toch de taxi bij het busstation zou kunnen komen. Ja dat kan. We staan gewoon te wachten. Ik krijg ook een telefoontje van de taxichauffeur en ja hoor. 1,5 uur na de afgesproken tijd vinden we de chauffeur, die eerst geprobeerd had ons bij het vliegveld bop te halen. Het is gelukt.

In hostel Mangallus krijgen we de eerste stempel.

Dan op zoek naar een restaurant, het is tenslotte al 19 uur en we hebben trek. Dat is een lastig tijdstip hier in Spanje. Gelukkig vinden we er een die open is en we eten een heerlijke pastasalade of hamburger. Soms neem ik een heeeeel klein beetje Sangria zegt Joke…..

Dit was onze eerste dag. Onze Camino is echt begonnen, wat hebben we al veel meegemaakt! Morgen gaan we echt op pad.

4 reacties op “Camino Ingles…..bagage kwijt

  1. Hallo dames,

    Al is de 1e dag niet helemaal goed verlopen; alles is toch weer goed gekomen.
    Voor jullie allen heel veel succes en plezier toegewenst !

  2. Wat een spannend begin dames! Gelukkig zie ik op de foto in avond stralende gezichten, dus dat komt wel goed met jullie. heel veel plezier, Bon Camino! Groetjes, Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.