Weer

3 juni, 20 km, Tosantos – San Juan de Ortega, zwaar bewolkt, droog 20 graden

Al dagen zijn de weersvoorspellingen slecht met veel regen. Dat blijkt ook wel uit de gitzwarte luchten, maar tot nog toe heb ik het tijdens het wandelen droog. Vandaag werden we door de donkere wolken achtervolgd naar San Juan. We passeren de Montes de Oca met een stijging van 300 meter.

Eerst nog even over de 2e ervaring in een parochiële herberg van Tosantos. Ook nu slaap ik op die dunne matjes. Vanwege mijn verkoudheid krijg ik de receptie kamer, omdat het veel te koud zou zijn in de slaapzaal. (?) Dat bleek te kloppen. De anderen hadden het ijskoud. Na het eten was ook hier een ceremonie in de kapel. Sfeervol ingericht. Alle eerdere pelgrims schreven in hun eigen taal een gebed of voor wie of wat ze de Camino lopen. Ieder van de aanwezigen leest in zijn taal een gebed van een landgenoot. We werden er stil van.

In de morgen gaan we na het ontbijt de deur uit. 8 km naar Vila Franca Montes de Oca. Het was heel spannend wat het weer betreft. Dan weer mist, dan weer zwaar bewolkt, dan weer zon. Prachtig om te zien.

Na 2 uur was ik in Villafranca en toe aan een pauze. Iedereen neemt daar pauze, want er volgt een stuk van 13 km over de bergen. Wat een toeval. Hier ontmoet ik Luis. Luis die op Camino van Le Puy steeds in de buurt was. Na 13 mei had ik hem niet meer gezien.

Dan begint een stijging van 200 meter in 3 km. Dat levert prachtige vergezichten op in de richting van Villafranca.

En uitzicht over de bergtoppen van meer dan 2000 meter, waar nog een beetje sneeuw te zien is.

Bij monumento a los Caldos sta ik even stil. Dit is een monument ter herdenking van een fussilade in 1936. Op 11 september 2009 heb ik hier een steentje neergelegd ivm de verjaardag van Jan. Hij zal altijd in mijn gedachten blijven.

Na dit monument volgt een stevige daling om vervolgens naar Alto Pedraja op 1100 meter te stijgen.

Nu nog 5 km over de rechte weg door het bos. Wat heerlijk om dan “El Oasis” del Camino aan te treffen. Koffie, thee, sap, fruit, een eitje. Alles donativo, je betaalt wat je het waard vindt.

Kun je bedenken dat we dachten als we niet opschieten worden we nat. Deze donkere lucht kwam steeds dichterbij. Vreemd, want we voelden wind van voren en de lucht kwam ons achterop. Kennelijk verschillende luchtstromen….

Daar is San Juan de Ortega. Gelukkig we hebben het droog gehouden.?

4 reacties op “Weer

  1. Wat een mooie luchten ze zijn gelukkig achter je gebleven. Weer een pracht verslag en mooie foto,s het is altijd een feest om je verslagen te lezen.

  2. Mieke, je loopt op bekend terrein! Erg leuk om te lezen en de foto’s te zien. Ik heb indertijd in net andere herbergen geslapen. De magie van de camino: opeens na weken oude bekenden treffen. Het is en blijft een unieke ervaring als pelgrim op weg te zijn. Buen camino! Groetjes Dimphy

  3. Dag Mieke, zomaar jou even groeten en om jou voor morgen weer een “buen camino” te wensen…..! Jij lacht ons steeds weer toe : de camino begint te lonken….! Je hebt iets met de elfde: 11 maart, 11 mei, 11 juli en 11 september lees ik!??
    Tot morgen!

  4. Inderdaad , wat een schitterende luchten , en geen drup regen .. meestal zit het in de lucht die erna zichtbaar is . En wat een beleving weer . Dus vanaf nu weer een gewoon bed !!Of komen
    er nog meer uitdagingen !! Wel bijzonder hoor , en beterschap met je verkoudheid . Prachtig heb er weer van genoten van je verslag en jou smile wie wil die nu niet, das er eentje waar je van geniet. Mooie dag weer morgen . Goede nacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.