Comfortzone

1 juni, 13 km, Ciruena – Granon, bewolkt later hoosbuien

Vandaag een korte afstand, omdat ik last heb van een zware verkoudheid. Maar ook omdat ik wil ervaren hoe het is om in de kerk van Granon te slapen. Hier heb ik zoveel over gehoord en daarom ga ik uit mijn comfortzone. Ik ga de ervaring aan. Slapen op dunne matrasjes op de grond. De ene tegen de andere aan. De ontvangst was geweldig. De hospitalero vond het goed dat ik om 12.30 uur binnenkwam en nodigde me in de middag uit om samen te eten. Straks wordt ook gezamenlijk gekookt. Er zijn hier nu al 40 mensen.

En dat na de geweldige hulp van Pedro de hospitalero van de herberg Virgen de Guadalupe. Ik kreeg een warme grog, een ui bij mijn bed en pijnstillers mee. Hoop dat ik deze nacht goed ga slapen….Na het ontbijt neem ik afscheid. Ook komende oktober zal ik hier terug komen.

Daarna ga ik op weg. De lucht is grijs, maar wat komt het groen van de gewassen en het rood van de klaprozen mooi uit. Enkele pelgrims erbij en deze weg is precies hoe het is van Ciruena naar Santa Domingo.

Soms ontstaat er een andere kleur grijs. Mysterieus bijna. In een dal is er plotseling licht.

Waar Santa Domingo om bekend staat is natuurlijk de kippen in de kerk. Om 9 uur gaat die open, juist als ik er voorbij kom.

Die kippen zijn echt! Ze worden regelmatig vervangen.

Nou kijk ik altijd naar de glas in lood ramen, deze vind ik wel heel bijzonder. Het middelste is wel heel mooi. Die hand uitreiken of ontvangen of helpen. Prachtig.

Na Santa Domingo nog 7 km. Bij dit gedenkteken tref ik 4 jongeren uit Taiwan. Een mooi gesprek volgt over motivatie om naar Santiago te gaan en wat het met je doet.

In de kerk van Granon zijn de vrijwilligers al aan het werk. De schoonmaak zit erop en tijd voor een rustmoment.

De was hangt nu in de toren van de kerk te drogen. Het werd plotseling erg donker toen ik mijn wasje buiten had gehangen. Een enorme stortbui. Tot nu toe valt het me echt mee met de regen. Die valt als ik binnen ben. Om 18 uur starten ze hier met gezamenlijke maaltijd voorbereiding. Een gezellige boel.

En…..hier tref ik weer mijn Camino vrienden van de Le Puy weg. Maud, Marion en Brigitta. Sinds 14 mei niet meer gezien. De Camino brengt ons weer samen.?

4 reacties op “Comfortzone

  1. Wat is de ‘wereld’ mooi, als je het op deze manier kan beleven. Een voorbeeld voor iedereen met oorlog, ruzie, haat, afgunst, milieu vervuiling etc etc. Lieve Mieke nog veel mooie dagen, overpeinzingen, ontmoetingen; bedankt dat we mogen meegenieten.

  2. Mieke, wat lezen je verhalen toch beeldend. Kleurrijk en positief! Ik hoop dat je lekker geslapen hebt en je verkoudheid je niet te lang parten speelt. Beterschap! Lieve groeten vanuit hier.

  3. Wat een beleving weer , hopen dat je ondanks je verkoudheid goed heb kunnen slapen . Maar onders Gods hoeven zal,dat wel gelukt (lees pas wat later dit bericht ) zijn. Allemaal en allemaal één. Snel eens verder lezen hoe het bevallen is slapen in de kerk .. Alles eens beleven als dat kan !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.