Rugzak

12 mei, motregen later veel regen, 14 graden, Espaleis – Castet Arouy

Na 2 dagen zonder rugzak, is die dan eindelijk op het 2e adres aangekomen. Air France had een taxi voor de rugzak geregeld Jos blij met zijn spullen, ik blij met de spullen die hij speciaal voor mij heeft meegebracht. Mijn nieuwe schoenen en sokken, mijn zomerjurkje, nieuwe voetenzalf, vitaminen en Reskin. (Een soort second skin, uitstekend geschikt voor blaren en schaafwonden) . Dat was een speciaal verjaardagskado, logeren in een kasteel, een uitstekend diner met asperges en een kaarsje met 60 erop. Mooi toch? Dank je wel lezers van dit blog voor de felicitaties.

Vanaf het kasteel gaan we naar Auvillar, de plaats die we bereiken via de brug. Hoog daarachter boven op die heuvel ligt de mooie plaats.

Deze etappe kent veel hoogteverschillen. Niet in hoogte, dat valt wel mee. Nl van 60 meter naar 161, van 76 naar 246 en dan weer terugdalen naar 105 meter. Maar voortdurend stijgen en dalen, meest vals plat. Glooiend en brede landschappen.

Opvallend zijn de vele rupsen, die aan een draadje naar beneden uit de boom hangen. Honderden, zie je soms. Deze keer prachtig in een groepje. Niet opgelet misschien, maar in Nederland nooit gezien. Wie weet is er een lezer, die dit kent en van welke vlinder dit is.

In de loop van de middag wordt het steeds grijzer en later gaat de motregen over in flinke regen. De meeste pas als we binnen zijn. ? Morgen zien we wel weer….Hier in Zuid Frankrijk blijkt het tot eind mei zo sterk wisselvallig te kunnen zijn. Plots een dag met heel mooi weer en hoge temperaturen, de volgende dag weer bewolkt en/of regen. Dit veroorzaakt die modder paden….geen doorkomen aan. Die vallen vandaag best mee, op een enkel klein stukje na.

6 reacties op “Rugzak

  1. Mieke,
    Ook van mij nog welgemeende verjaardagswensen!
    Na meer dan 1000km kan je met je nieuwe wandelschoenen nog eens zo ver geraken ; )
    Geniet er van…en van je gezelschap!
    Groetjes,Frie.

  2. Alsnog gefeliciteerd. Wat een mooie Camino cadeautjes voor jou. Een prinses met haar prins in een kasteel . Dan wel niet op het witte paard , maar wel met nieuwe schoenen !! Mooie dag samen morgen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.