Nieuwe schoenen?

11 mei, 22 km, Moissac – Espaleis zonnig 25 graden

Dat was de bedoeling! 2 maanden onderweg, jarig en Jos zou mijn nieuwe schoenen meenemen. Wat is er gebeurd? De rugzak van Jos is niet met het vliegtuig meegekomen, maar komt pas morgenavond. Op de foto is duidelijk te zien waarom ik nieuwe schoenen nodig heb…de bovenste is de linkerbuitenzijde, zonder profiel en de onderste is de binnenkant met 5 mm profiel. Zo loop ik heel scheef en gaat mijn knie pijn doen. Dus nog even wachten op de nieuwe schoenen. We gaan toch samen op pad om er een mooie dag van te maken.

De route zou langs een kanaal gaan, maar weldra buiten Moissac zien we dat de oorspronkelijke route de heuvels ingaat. We kiezen hier voor rechtsaf, de heuvels in. 2 km verder, dat zien we wel zitten

Dat betekent meteen klimmen en van de mooie omgeving genieten.

In Boudou liepen we een kerkje binnen en er waren pelgrims aan het zingen. Prachtige akoestiek , en ik dacht aan Ada, die ook onderweg in de kerkjes zong. Ik kreeg er vandaag kippenvel van. Het kerkje is van de 11 eeuw en er zijn uit die tijd schitterende fresco’s te zien.

Niet wetende dat het pad na Boudou verschrikkelijk modderige “Mieke paadjes” zijn. Het deed mij weer denken aan de Morvan. Km glijden en glibberen. Hier was het niet heel lang, maar wel enkeldiep wegzakken in de modder en uitglijden als we proberen over te steken. Beiden lopen we schrammen op van de struiken. Jos krijgt zo wel zijn Camino doop.

Na Malause lopen we langs het kanaal. Erg mooi, maar voor ons toch teveel op Nederland lijkend.

En waar slapen we vandaag? In een kasteel , Chateau de Lastours in Espaleis. Ik voel me sterk “underdressed”. We worden gastvrij ontvangen door een medewerker, afkomstig uit Den Bosch. Wat een toeval hè?

17 reacties op “Nieuwe schoenen?

 1. Lieve Mieke
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er samen met Jos een leuke dag van. Het wachten op nieuwe schoenen kan ook weer andere mogelijkheden bieden.
  Geniet ervan

 2. Lieve Mieke van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Dan spring je toch op Jos zijn rug hij is toch nog fris.

 3. Mieke, mazzel tov.
  Ondanks alle modderpaden kom je er wel en zo samen met Jos is het toch minder zwaar. Weet ook hij meteen dat het pad van een pelgrim niet altijd over gebaande wegen gaat. Hoop dat je nieuwe schoenen er snel zijn.

 4. Gefeliciteerd met je verjaardag. Mooi om jouw verjaardag daar door te brengen en samen met Jos te mogen beleven.

 5. Lieve Mieke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet met Jos de komende dagen. Het is je van harte gegund. Liefs en een verjaardagsknuffel van Toos S.

 6. Mieke, van harte! Met alle pelgrimsstappen die jij al hebt gezet, kom je vast wel uit in Zuid-Afrika! Volgens mij zit je voor jezelf op de goede weg. Jezelf kunnen zijn en doen wat bij je past; dit is zo helemaal jij. Je bent bezig met een mooi stukje levenspad. Voor altijd een prachtig geschenk. Op naar Santiago! Dikke kus, Trijntje

 7. Lieve Mieke van harte gefeliciteerd en wat zal het een fijn gevoel zijn om Jos bij je te hebben deze dagen. Geniet van al het mooie en elkaar dikke verjaardagsknuffel.

 8. Mieke gefeliciteerd met je verjaardag. Mooi om dit op de Camino te kunnen vieren en dan ook nog met Jos. Geniet van de momenten maar vooral van elkaar.

 9. Lieve Mieke,
  Wat een mooi verjaardag cadeau voor jou vandaag.
  Prachtig om samen met Jos deze Camino dag te beleven.
  Geniet samen met Jos op jouw nieuwe schoenen om met elkaar op pad te zijn?
  Gefeliciteerd met je verjaardag, eerste stappen zijn gezet voor een liefdevol jaar.
  Veel liefs, dikke knuffel ???? Tiny

 10. Hallo Mieke. Proficiat met jouw verjaardag. Geweldig om dit samen met Jos op jouw Camino te mogen beleven. Wat fijn ook dat jouw nieuwe schoenen morgen komen. Het is ook echt nodig. Geniet nog samen van een paar mooie Camino dagen. Lieve groet Roza

 11. Bon anniversaire! Helaas nog geen nieuwe schoenen, dagje uitstel. Wel een heerlijke dag als verjaarsprinses, een echt kasteel. Geniet van het samen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.