Mooie route en flink klimmen

Zaterdag 26 mei 2018, van Poio naar Armenteira. 11de wandeldag, 13km en 20 graden. Zon, droog en enkele wolkjes.

Bij het klooster konden we niets te eten krijgen. We werden naar restaurant O Remo gestuurd. Daar hadden ze geen pelgrimsmenu dus aten we a la carte. Het was heerlijk maar ook wat duurder dan we gewend waren.

Het regende toen we buiten kwamen en voor het kleine stukje een taxi bellen was te gek. Gelukkig hadden we regenkleding/paraplu en werden we niet al te nat. Heerlijk geslapen en vanmorgen vertrokken we om 8 uur naar een barretje aan het eind van de straat voor ontbijt.

We liepen al snel daarna langs het water. Prachtig die kleuren zo ’s morgens.

In Combarro nog een kopje koffie want daarna zou er niets meer zijn tot bijna het eindpunt. Bovendien zou het flink klimmen zijn. Nou dat klopte, steile stukken, vals plat en vooral heel lang, zo’n 9km. Wel een mooie en vooral rustige route op een motorrijder na die zich uitleefde op de bochtige weg.

Het laatste deel ging weer omlaag over een heel mooi smal pad.

We kwamen bij een barretje waar we lekker uit konden rusten en naar het monasterio van Armenteira voor informatie en stempels. Ilse kocht er een medaillon van Santa Anna en de pater zegende deze.

Nog een klein stukje naar de Albergue waar verschillende Italianen aan het wachten waren. Het is nog vroeg, bijna 2 uur en na ons geïnstalleerd te hebben namen we rust. Ook al waren het vandaag niet zo veel kilometers, we zijn er toch een beetje moe van.

1 reactie op “Mooie route en flink klimmen

  1. nou Mieke het begint op te schieten he .Geweldig zo als jij dit doet wat een prachtige route met veel leuke mensen om je heen.Geniet er van .Groeten van Theri,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.